Foto: eldina
mala som chuť na špenát, ale nie v obvyklej forme a aj mäsa mám už plné zuby/resp.žalúdok/..:)..takže pre zmenu varianta s kukuričnou múkou..
príprava
na 250 °C
Suroviny
1 bal. |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
2 PL na posypanie |
|
podľa podtreby |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Potrebujeme: (tvaroh-akýkoľvek, nie je dôležité akej konzistencie, jeho množstvo si tiež môžte prispôsobiť, ako má kto rád.. smotana -ak chcete koláč potrieť po upečení, ak nie-netreba/
-
2
trúbu predhriať na 250°C, špenát spariť, scediť a posypať trochou kukuričnej múky (pomiešať)....nakoľko predpokladám, že sa v diskusii vyskytne otázka-čo je to trochu-povedzme 1 PL..:)......../šľak ide človeka trafiť, ked vidí, čo zostane z balenia špenátu, ked sa sparí!!/..:)
-
3
v miske vymiešať vajcia, kefír, olej /samozrejme mixérom/, posoliť p.p., pridať tvaroh, PDP a kukuričnú múku..dobre vymiešať a nechať cca 10 minút "napučať"-ak má niekto instantnú kukuričnú múku, už nemusí..
-
4
väčší plech potrieť maslom či olejom a posypať kukuričnou múkou
-
5
špenátovú masu zľahka zapracovať do "cesta"-neodporúčam mixérom, ak nechcete mať zelený maglajz a vyliať na plech
-
6
dať piecť na 250 °C cca 10 minút, potom znížiť teplotu na 200 °C a plech prekryť papierom na pečenie..piecť ešte cca 20 minút..
-
7
kto chce, môže zahorúca premazať kyslou smotanou, či trochou masla../na obrázku je koláč hned po nanesení smotany, ktorá sa rýchlo vpije/
-
8
kto chce zmenu, môže pridať namiesto špenátu aj mangold, či žihľavu../možno už aj rastie, ako tak pozerám z okna na to jarné počasie/..:)))....takéto rychloffky ja veru môžem, je pre hladných lenivcov ..:)....do času prípravy dám 45 min, ale manuálna práca trvá max 5 min, čaká sa cca 10 min , pečenie cca 30 min
Diskusia k receptu