Špenátovo-paradajkové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: violeta

Na záhrade sa nám urodil špenát a kúpila som cherry paradajky zo skleníka, tak som sa rozhodla tieto suroviny zužitkovať. Musím povedať, že lasagne mali úspech u všetkých členov rodiny.

6-8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mladý špenát umyjeme a namočíme do horúcej vody a hneď nato do studenej (blanšírujeme).
  2. Spravíme si bešamel. Pokiaľ nepoznáte postup prípravy, tak na masle opražíme múku a zalejeme mliekom, aby vznikla stredne hustá kaša, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Do bešamelu pridám nasekaný, blanšírovaný špenát.
  3. V hlbokej teflónovej panvici si na oleji osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak a neskôr, prepolené cherry paradajky. Len chvíľu ich poprehadzujeme, aby zostali viac menej surové. Pridáme koreniny a olivový olej.
  4. Na spodok zapekacej misy nalejeme trošku oleja, na to uložíme suché plátky lasagne, polejeme bešamelom a nakoniec pridáme vrstvu paradajkovej zmesi, na ktorú uložíme plátky syru mozzarella. Vrstvy opakujeme. Aby sa plátky lasagne dali lepšie krájať a nelámali sa, na chvíľočku ich namočíme do horúcej vody. Posledná vrstva sú plátky lasagne potreté bešamelom.
  5. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180°C na 25min, vyberieme, pridáme syr a dáme zapekať ešte na 5-10 min. Podávame posypané parmezánom.