Špenátové pesto (fotorecept)

Autor receptu: jenni

Všetky suroviny v recepte som uviedla len orientačne, nevážila som ich, ale aby ste mali predstavu, koľko zhruba surovín použiť. Ale každý si môže pesto spraviť podľa svojej chuti a s takým množstvom surovín, aké mu vyhovuje. :)

3
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Baby špenát umyjeme vo vode a zabalíme do kuchynskej utierky a necháme vsiaknuť vodu. Kto chce, môže špenát vysušiť úplne do sucha. Do mixéru vložíme jednu hrsť špenátu a zmixujeme.
  2. K špenátu prilejeme olej, aby sa ľahšie mixoval. Špenát mixujeme postupne a znova pridáme ďalšiu hrsť špenátu, až kým ho nespotrebujeme celý.
  3. K pomixovanému špenátu pridáme očistené 3 strúčiky cesnaku, soľ a čierne mleté korenie pridáme podľa chuti. Do pesta môžeme pridať pár kvapiek citrónu. Všetko znova pomixujeme.
  4. Pridáme slnečnicové semienka, ktoré môžeme predtým krátko opiecť na suchej panvici, treba dávať pozor, aby neprihoreli.
  5. Nakoniec pridáme vlašské orechy, ktoré môžeme tiež zľahka opiecť na suchej panvici, rovnako ako slnečnicové semienka a všetko dôkladne pomixujeme do hladka.
  6. Pesto môžeme podávať s cestovinami alebo ho môžeme natrieť na hrianky. Mne osobne viac chutí s opečeným chlebom, než s cestovinami. Výborne chutí s čerstvou zeleninou.