Foto: butcher
skvelá bašta nielen pre vegetariánov
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
takže v prvom rade si pripravíme špenát. umyjeme a očistíme. očistený cesnak nakrájame na tenké plátky, opražíme na olivovom oleji a pridáme špenát. osolíme. pražíme kým špenát nezmäkne. môžme odstaviť. nakrájame mozzarellu na plátky.
- 2
teraz sa pustíme do bešamelu. maslo rozpustíme v hrnci, pridáme múku a pražíme 2-3 min. zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, kým nám omáčka nezhustne. mala by byť ako riedky puding. keď je omáčka hotová, tak ju osolíme, okoreníme a pridáme horčicu.
- 3
dáme rozohriať trúbu na 180 stupňov a začneme ukladať vrsty. na plech naukladáme lasagne, oblejeme ich bešamelom, porozkladáme špenát, na to všetko naložíme mozzarellu a začneme znova lasagnami a celý postup zopakujeme. ja dávam dve vrstvy, ale môžte dať aj tri. nakoniec celé lasagne posypeme strúhaným parmezánom a dáme upiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu