Špenátové halušky
Autor receptu: sissi29
Najlepšie halušky na svete. ;-)
10 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozmrazíme si špenát. Pridáme hladkú múku, soľ a zamiešame. Cesto by malo byťpolohusté.
- Takto pripravené cesto nahádžeme cez sitko na halušky do vriacej vody a uvaríme. Uvarené halušky budu plávaťna povrchu.
- Scedíme a prepláchneme vodou.
- Syrová omáčka:
Na panvici si rozohrejeme 1PL masla a 1PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu. Osmažíme. Keď je cibula osmažená pridáme smotanu na varenie a všetky ostatné suroviny. Syry si pred pridaním nastrúhame na strúhadle. A zohrievame, nevaríme, kým sa nám všetky syry pekne neroztopia a nespoja.
Hotovú omáčku ochutíme čiernym korením. Nesolíme kedže syry sú slané.
- Halušky servírujeme na tanieri poliate syrovou omáčkou. Zabudla som odfotiť, preto žiaden obrázok.
A už len maškrtíme. Dobrú chuť.