Špenátové halušky

Autor receptu: sissi29

Najlepšie halušky na svete. ;-)

10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazíme si špenát. Pridáme hladkú múku, soľ a zamiešame. Cesto by malo byťpolohusté.
  2. Takto pripravené cesto nahádžeme cez sitko na halušky do vriacej vody a uvaríme. Uvarené halušky budu plávaťna povrchu.
  3. Scedíme a prepláchneme vodou.
  4. Syrová omáčka: Na panvici si rozohrejeme 1PL masla a 1PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu. Osmažíme. Keď je cibula osmažená pridáme smotanu na varenie a všetky ostatné suroviny. Syry si pred pridaním nastrúhame na strúhadle. A zohrievame, nevaríme, kým sa nám všetky syry pekne neroztopia a nespoja. Hotovú omáčku ochutíme čiernym korením. Nesolíme kedže syry sú slané.
  5. Halušky servírujeme na tanieri poliate syrovou omáčkou. Zabudla som odfotiť, preto žiaden obrázok. A už len maškrtíme. Dobrú chuť.