Foto: zdezda
Viem, že je tu už dosť receptov na túto hamku, no ja ich robím (aspoň si to myslím) jednoduchšie, lacnejšie a tiež dobré :-). Zobraziť celý popisViem, že je tu už dosť receptov na túto hamku, no ja ich robím (aspoň si to myslím) jednoduchšie, lacnejšie a tiež dobré :-). Veď posúďte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske zmiešame: špenát( buď pretlak, či čerstvý, sparený), vodu nevytláčam, vajce, múku a pretlačený cesnak. Necháme postáť, aby múka naboptnala a vzniklo nám haluškové cesto. Z tohto cesta uvaríme vo vriacej, osolenej vode halušky tak, ako zvyknete. Ja robím cez haluškáreň. Po odkvapkaní, ešte horúce podávame s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom (kto má májovú bryndzu, vymeňte ju za syr) . Aj tie paradajky som si s nimi dala, nie sú iba na ozdobu :-)
ked jej uvarim "zelene husenice" ;-) .
taktěž anemiu a něchutenstvo a jedol všetko, keˇsom mu povedala,
že je to italské jedlo. A tak jedol italský vypr. rezeň, vypražaný květák
a podobně. Prepáčtě moju slovenčinu, ale já ně som Slovenka.