Špenátové gnocchi (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Počul som, čítal som o špenátových. Tak som ich skúsil. Minuli sa skôr ako sem recept pridám.

45-60 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. potrebné suroviny na gnocchi ... v šupe uvarené zemiaky , hrubá múka , soľ , špenár a vajíčka
  2. v šupe uvarené zemiaky očistíme a prelisujeme - postrúhame
  3. pridáme rozmrazený špenát ( zbavený prebitočnej vody ) a osolíme
  4. pridáme vajíčka a hrubú múku ..... múku podla potreby ,aby cesto bolo trochu hustejšie ,ale nie zasa moc múčné
  5. miešam cesto
  6. z vypracovaného cesta si narežem na plátky
  7. ... tie ,,vyšúlam,, na múke a pokrájam na menšie kúsky
  8. z jednotlivých kúskou urobíme guličky a dáme uvariť do slanej vody
  9. ... ked guličky vyplávajú na povrch sú uvarené
  10. na oleji osmahneme cibulku do zlatova
  11. hotové gnocchy dáme na tanier a posypeme osmahnutou cibulkou
  12. ... DOBRÚ CHUŤ