Špenátové gnocchi (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Počul som, čítal som o špenátových. Tak som ich skúsil. Minuli sa skôr ako sem recept pridám.
45-60 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny na gnocchi ... v šupe uvarené zemiaky , hrubá múka , soľ , špenár a vajíčka
- v šupe uvarené zemiaky očistíme a prelisujeme - postrúhame
- pridáme rozmrazený špenát ( zbavený prebitočnej vody ) a osolíme
- pridáme vajíčka a hrubú múku ..... múku podla potreby ,aby cesto bolo trochu hustejšie ,ale nie zasa moc múčné
- miešam cesto
- z vypracovaného cesta si narežem na plátky
- ... tie ,,vyšúlam,, na múke a pokrájam na menšie kúsky
- z jednotlivých kúskou urobíme guličky a dáme uvariť do slanej vody
- ... ked guličky vyplávajú na povrch sú uvarené
- na oleji osmahneme cibulku do zlatova
- hotové gnocchy dáme na tanier a posypeme osmahnutou cibulkou
- ... DOBRÚ CHUŤ