Špenátová pizza

Autor receptu: evusik

Sedím pri počítači, napchávam sa pizzou ktorú som pred chvíľou vytiahla z rúry a píšem tento recept. Snáď niekomu zachutí tak ako mne.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. múku preosejeme do misky, v strede vyhĺbime jamku, do nej rozmrvíme kvasnice, zalejeme vlažnou vodou, pridáme štipku cukru, zakryjeme a necháme vzísť kvások. Pridáme olej, soľ a vypracujeme cesto, necháme vykysnúť a znova premiesime. Cesto si rozdelíme podľa toho aké pizze budeme robiť. Ja robím také menšie podlhovasté, zmestia sa mi 3 na plech.
  2. Paradajková pasta: všetky ingrediencie zmiešame v miske. Bazalku čerstvú môžeme nahradiť sušenou a množstvo korenín prispôsobiť vlastnej chuti. Ak je paradajková dreň moc kyslá pridáme za lyžičku cukru.
  3. Špenátová pasta: špenát necháme rozmraziť, je jedno aký špenát použijeme, ja kupujem listový sekaný špenát, ktorý má tú vyhodu že je zmrazený do takých malých valčekov, takže nemusím rozmrazovať celý balík ale odoberem si len koľko potrebujem. Ak má rozmrazený špenát veľa vody, stačí vymačkať a miske zmiešať s bielym korením a rozmačkaným cesnakom. Osoliť.
  4. Cesto rozvaľkáme, rozťaháme na požadovanú veľkosť, potrieme paradajkovou pastou, nato nakladieme špenátovú pastu v tenkej vrstve a na vrch poukladáme kúsky mozarely, alebo eidamu. Dáme upiecť na 240°C asi 8-10 minút.