Foto: evusik
Moja obľúbená :-)
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie a zalejeme vlažnou vodou, prikryjeme a necháme vzísť kvások. Potom pridáme olej a soľ a vypracujeme cesto. Prikryté necháme kysnúť asi hodinu. Vykysnuté cesto si rozdelíme na štyri časti.
-
2
čerstvý špenát prelejeme horúcou vodou a necháme na sitku odkvapkať
-
3
Paradajkový základ si pripravíme z drvených rajčín v tetrapacku (alebo pretlaku, ten ale treba viac dochutiť) pridáme pretlačený cesnak, soľ, čerstvú bazalku a oregáno... cesto rukami roztiahneme na veľkosť formy, potrieme paradajkovým základom
-
4
na to poukladáme špenát a kolieska mozarelly
-
5
pečieme na 250°C 8-10 minút
-
6
kto nemá rád špenát môže si spraviť napr. šunkovo-šampiňónovú..... z tohto množstva som urobila štyri stredne veľké pizze
chutny recept ,presne podla mojej chutii ;-)
Dakujem za ochotu, upiect a doniest, ale radsej sa sustred teraz na svoje bacile. Zelam skore uzdravenie.
Pripravene na supnutie do truby. Som zvedava na vysledok.
robíš chute, už teraz vyzerá veľmi chutne :-)
Vyborne cesto. Pizza bola alla Casa ( oravska slanina, restovane suchohriby atd.) Uz neni nist. Dakujem za recept a zdravim srdecne. Pa
ani sa nečudujem, že už niet :-) vyzerá výborne... ja tiež tak robím, čo mám to dám... a cesto je fakt dobré, ja iné ani nerobím... pekný večer :)