Foto: ailuj82
Zdravé jedlo vhodné pre deti od 8. mesiaca
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do menšieho hrnca a zalejeme dojčenskou vodou Lucka. Zemiaky majú byť ponorené vo vode. Pridáme rascu a deťom po 1. roku môžeme aj trochu prisoliť.
-
2
Keď zemiaky začnú vrieť pridáme umyté špenátové listy /mrazené/ a varíme kým nie sú zemiaky mäkké.
-
3
Necháme trochu vychladiť a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Servírujeme spolu s uvareným vaječným žľtkom, po prvom roku s celým vareným vajíčkom.
Keď boli moji malí, žĺtka na tvrdo nejedli, ani lekárka ich nedoporučovala konzumovať, bielka áno. Dnes je to už asi inak, ako mnoho iných jedál a vecí, či postupov :-)
Vinikajúce, zdravé a poteší...