Špekáčiky s fazuľou
Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som
vytiahla tento starý recept, ktorý som vylepšila fazuľou.
8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Očistíme si veľa cibule, nešetrite, nakrájame ju na mesiačiky a navrstvíme na dno vymasteného pekáča.
Na cibuľu poukladáme ošúpané, po dĺžke prepolené špekáčiky.
Pridáme posekaný cesnak a feferónku alebo čili papričku.
- Na špekáčiky rovnomerne navrstvíme drvené paradajky...
- ...a vylejeme 1 celé čierne pivo. Pekáčik zakryjeme a dáme do rúry na 180 °C asi na 30 minút.
- Potom vyberieme, pridáme cukor/med a fazuľu. Dobre premiešame a vrátime naspäť do rúry. Už nezakrývame, necháme nech sa časť omáčky vydusí, čím sa prirodzene zahustí.
Sem tam zamiešame a hlavne omáčku ochutnáme a dochutíme ak treba. Ja som pridala len trochu čierneho mletého korenia. Solíme len minimálne, pretože špekáčiky sú slané dosť. Omáčka je ináč veľmi dobrá - horká z piva, kyslá z rajčín a sladká z medu. No a štipľavé si pridajte podľa toho ako máte radi.
- Podávame s chlebom a ak môžeme zapíjame pivom. Jedlo je naozaj veľmi, veľmi sýte.