Foto: elixir
Tip na jednoduchý, svieži špargľový šalát, inšpirácia opäť z nemeckej kuchárky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 strúčik |
|
(alebo čerstvá) |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
(cca 10 stoniek) |
|
štipka |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Špargľu si uvaríme so štipkou soli, cukru a 1 PL masla (zelenú 5 minút, bielu 10 minút). Po uvarení ju odložíme bokom a necháme vychladnúť, potom nakrájame na tenké kolieska.
- 2
Paradajky, cibuľku, pažítku si umyjeme a pokrájame na malé kúsky, dáme do misy. Píniové oriešky opražíme bez použitia dodatočného tuku do zlato-hneda, potom tiež aj s kolieskami špargle pridáme do misy a premiešame.
- 3
Prilejeme 1 PL olivového oleja a ČL limetkovej šťavy. Dochutíme čiernym korením, bazalkou, soľou, premiešame a šalát máme hotový.
- 4
Strúčik cesnaku prelisujeme a zmiešame s 2 PL olivového oleja, nanesieme na pečivo.
- 5
Šalát uložíme na vrch pečiva a prizdobíme špargľou. Pristane k nemu aj kozí syr. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu