Španielsky vtáčik
Španielsky vtáčik
Autor receptu: palma
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Celé vajcia rozšľaháme, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a a klobásu. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a pripravíme z vajíčok, cibuľky, slaniny a klobásy praženicu. Osolíme, okoreníme a na záver pridáme nadrobno nakrájanú uhorku.
- Plátky mäsa naklepeme, natrieme z jednej strany horčicou, naplníme plnkou z praženice a jemne zrolujeme. Rolky môžeme zviazať potravinárskym motúzom alebo ihlicou. Na záver mierne osolíme a okoreníme.
- V hrnci alebo na pekáči rozohrejeme repkový olej a rolky opečieme z každej strany. Mäso sa zatiahne a po uvarení zostane mäkké. Mäso vyberieme, podľa potreby pridáme trochu oleja a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme 1 PL horčice, mäso vložíme späť do hrnca, podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov.
- Pečieme približne 60 minút, občas mäso skontrolujeme a v prípade potreby ešte podlejeme vývarom. Po upečení šťavu prelejeme do mixéra a rozmixujeme.
- Z mäsa odstránime motúz alebo ihlice, prerežeme ho na polovice a servírujeme so šťavou a dusenou ryžou.
|