Dusené hovädzie mäso
Španielske vtáčiky
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso nakrájame na štyri 150 g
plátky, poriadne naklepeme, z každej strany osolíme a nakoreníme.
Do misky si pripravíme horčicu, worchester, štipku soli a korenia. Pripravenou zmesou plátky potrieme z jednej strany.
- Kyslú uhorku a natvrdo uvarené vajíčko nakrájame na štvrtinky a na každý plátok mäsa poukladáme aj so slaninkou po jednom kúsku. Naplnené mäso zabalíme a zviažeme niťou, aby nič nevypadlo. V hlbšej panvičke rozpálime masť a sprudka orestujeme mäso z každej strany. Po orestovaní vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a restujeme do tmavohneda.
- Ak nám zostala zmes na potretie plátkov, môžeme ju pridať
k cibuli, mierne orestovať a zaliať vývarom. Do tohto základu vložíme mäso a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, omáčku precedíme a podľa potreby zahustíme zápražkou. Podávať môžeme s ryžou alebo s tarhoňou.
|