Španielske vtáčiky

Autor receptu: babkamt

Minule som kúpila nakrájané stehno.Rozmýšľala som,čo z neho urobiť.Ja mám rada rezne,no moja väčšia polovička si dá radšej mäso na šťave.Tak som spravila španielske vtáčiky.

4
porcie

Postup

  1. Umyté mäso naklepem,osolí,okorením,natriem horčicou. Na plátok mäsa uložím mrkvu,sterilizovanú uhorku prerezanú po dľžke na polovicu,kúsok párka.Párok je taký dlhý ako je mäso široké.Potom mäso zviniem,ihlicou zopnem. Na rozpálenom oleji mäso opečiem zo všetkých strán.
  2. Potom mäso vyberiem a do oleja vložím na kocky nakrájanú cibuľu.Do sklovita ju upražím:Keď je cibuľa udusená,vrátim do hrnca mäso.Pridám jeden hovädzí bujón a udusím do mäkka.
  3. Omáčku trochu zahustím s 1 čajovou lyžičkou múky rozmiešanej v troche vody.Vtáčiky som podávala s ryžou a hlávkovým šalátom.