Špaldové slivkové gule delikates

Autor receptu: spaldicka

Letná zdravá klasika. Zdravé sladké jednoduché jedlo.

3-4
porcie
40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky najemno nastrúhame a dáme do misky. Pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme polotuhé elastické cesto.
  2. Na podložku nasypeme špaldovú krupicu, cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme z nich valčeky. Z cesta nakrájame cca 1-1,5 plátky. Do každého vložíme slivku a vytvarujeme do guľky. Pomáhame si fintou: p.p. si ruku namočíme do vody - nie veľmi. Guľku ešte doguľkáme v špaldovej krupici, aby bola jemne obalená. Z tejto dávky cesta mi vyšlo 11 guliek:
  3. Guľky dáme variť do vriacej vody s 1 ČL morskej soli. Premiešame ich a varíme cca 3-4 minúty. Keď vyplávajú na povrch, mali by byť už uvarené.
  4. Uvarené guľky posypeme tofutvarohom a polejeme slivkovou šťavou. Je to určite zdravšie i chutnejšie ako ich poliať rozpusteným tukom!
  5. Príprava tofutvarohu: Tofu rozmrvíme do misky, pridáme vanilkový cukor, trstinový cukor, citrónovú šťavu podľa chuti a jemne vymiešame. Zmes by mala byť hrudkovitá, nie krémová! Prajem mňamóznu guľkomániovú chutičku!!! :-)