Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou fotorecept
Foto: paploska
Niečo podobné som nedávno jedla v jednej nemenovanej bratislavskej reštaurácii. Keďže nám dezert veľmi chutil, pokúsila som sa spraviť zdravšiu, ale stále chutnú domácu Zobraziť celý popisNiečo podobné som nedávno jedla v jednej nemenovanej bratislavskej reštaurácii. Keďže nám dezert veľmi chutil, pokúsila som sa spraviť zdravšiu, ale stále chutnú domácu verziu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody alebo mlieka (ak nemáte intoleranciu tak samozrejme mlieka) pridajte najprv vajcia a zmes rozľahajte. Pridajte múku, na hrot noža bio prášok do pečiva, štipku soli a môžete pridať KL cukru (ja nepridávam). Všetko spolu vyšľahajte, max. 2 min. inak vám to cesto začne poriadne peniť.
-
2
Palacinky pečiem na dvoch panviciach, budete ich mať rýchlo hotové. Najprv potriem panvicu trochou slnečnicového oleja, panvicu rozpálim na maximum a zlejem prebytočný tuk. Na stredne veľkú panvicu dávam polovicu bežnej polievkovej naberačky cesta, robím ich úplne tenučké (také francúzske). Pečiem ich na sucho (len pri prvej mám panvicu potretú mierne olejom).
-
3
Z tejto dávky budete mať 17 tenučkých palaciniek.
-
4
Plnku si pripravíme veľmi jednoducho. Gaštanové pyré vidličkou rozmrvíme vo vyššej nádobe, pridáme 2 PL dobrého marhuľového džemu a šťavu aj s dužinou z jedného pomaranča. Plnku zmixujeme do peny. Ak máte gaštanové pyré už ochutené, cukor nepridávajte.
-
5
Z granátového jablka vyberieme zrčniečka. Odporúčam používať hlbokú nádobu a oddeľovať ich šupkou k sebe, inak budeme mať "granátovú" celú kuchyňu. K zrniečkam pridáme 2 PL domácej brusnicovej zaváraniny. Táto kombinácia zjemní sladkú chuť palaciniek.
-
6
Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu