Špaldové kernotto s čerstvým špenátom fotorecept
Foto: marianne
Som ani nevedela,že kernotto sú krúpy,aspoň tak píšu na vrecku.Chutná príloha alebo hlavné jedlo.Mala som s lososom.
Suroviny
1 hrnček namočené (250ml) |
|
100 g |
|
|
|
1 ČL |
|
3 hrnčeky (po 250ml) |
|
alebo olivový olej (môže byť - nemusí) |
|
Postup
-
1
Nechám krúpy vždy na pár hodín namočiť,niekedy cez noc,rýchlejšie sa uvaria.. Privedieme k varu 3 hrnčeky vody, osolime a pridáme čajovú lyžičku kurkumy. Vsypeme precedené a premyté krúpy a varíme,kým sa nám neuvarí kaša.Odstavíme z ohňa a vmiešame čerstvý listový špenát,už neprevárame.Kto chce može vmiešať 1ČL masla....
ja som si myslela-že to žlté je kukurica..a to sú krúpy žlté od kurkumy...:-))
krúpy máme -ja a syn-radšej ako ryžu, muž ich strpí..:-)
jednoduché jedlo..možno aj ako prílohu-napr. k zajtrajší prsiam kuracím...
to sa takto jednoducho-skromne-stravuješ furt...či iba občas..??
dakujem ti za trpezlivosť so mnou...zas som múdrejšia..kuknem v Jednote-či aj u nás krúpy premenovali...:-)
takto nejak to vyzeralo
Krásná fotka, moc dobře to vypadá! Hned bych si dala!! Jsi šikulka!
Haji aj sa rehnim :)) nic nove, proste nove obzory :) a hlavne aj nove koreniny, dobre @marianka pise kurkuma, u mna este kari, rimska rasca, saturejka, oregano,, nech sa dari
chcem sa spýtať, tie krúpy v recepte sú z naozaj zo špaldy??? ked už názov Kernotto?
krúpy poznám jačmenné.
www.bio-predaj.sk/bioharmonie-spaldove-kernotto-velke-kru...