Špagety s brokolicou a píniovými orieškami fotorecept
Foto: tiginko
Inšpiráciu na dnešný obed som našla na www.academiabarilla.com. Oproti pôvodnému receptu som trochu improvizovala, okrem iného neobsahoval parmezán ani píniové oriešky, ale ančovičky, ktoré Zobraziť celý popisInšpiráciu na dnešný obed som našla na www.academiabarilla.com. Oproti pôvodnému receptu som trochu improvizovala, okrem iného neobsahoval parmezán ani píniové oriešky, ale ančovičky, ktoré ja nemusím. Ale výsledok je viac než uspokojivý.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu zbavíme hrubého kmienka, v podstate som použila pre 2 ľudí polovicu 500g hlavy, ktorá sa bežne predáva. Očistíme a nasekáme cesnak, množstvo každý podľa chuti a zvyklostí, podobne použijeme chilli papričku, ktorú tiež pokrájame. Sušenú paradajku nakrájame na pásiky, scedíme kapary.
-
2
Píniové oriešky opražíme na suchej panvici do hneda, dávame pozor, aby neprihoreli.
-
3
Brokolicu uvaríme na pare, cca 10 minút. Hneď ju dáme do ľadovej vody prudko schladiť. Jednu ružičku necháme surovú, rozhodla som sa pre ňu kvôli zintenzívneniu brokolicovej chuti.
-
4
Brokolicu presunieme do mixéra, pridáme asi 2 polievkové lyžice olivového oleja, soľ a čerstvo zomleté korenie podľa chuti. Tiež prihodíme surovú hlavičku brokolice. Rozmixujeme na jemno.
-
5
V hlbšej panvici rozohrejeme 2 polievkové lyžice olivového oleja, pridáme nasekaný cesnak a papričku, krátko popražíme, maximálne pol minúty na slabšom plameni.
-
6
Pridáme brokolicovú kašu, dobre prehrejeme a vypneme. Vmiešame kapary a 2 poriadne kopcovité lyžice postrúhaného parmezánu.
-
7
Ihneď pridáme medzitým uvarené horúce špagety a dobre premiešame. Špagety varíme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 1 lyžičku sušeného oregana. Podávame s nakrájanou sušenou paradajkou a posypané s opraženými píniovými orieškami. Tie tomu dodajú fantastickú chuť, takže veľmi neodporúčam ich vynechať.
TS
tiginko, 13. septembra 2013 o 23:28
fakt úžasné uverejňovať niečo vystrihnuté z časopisu...keby sme tak robili všetci, tak to tu môžeme zabaliť. Hlavne @concord že ty sa tu vždy atď.
Vasilisa premúdra. Toto bol tvoj príspevok na môj recept gehackte leber, kde som sa poctivo priznal, že recept som opísal z nejakého časopisu.Fakt úžasné, zverejňovať niečo z Internetu. Nejak zabúdaš čo si tvrdila pred pár mesiacmi, ale to nebol ten dôvod prečo si ma napadla, dôvod bol ten že som sa zastal nejakého 18-ročného dievčaťa, ktoré sem dalo recept pod názvom detvianska kuracina a tvoja osobnosť s ešte nejakým tebe podobným, ste toto dievča sprosto zdehonestovali.Administrátor by mal fakt zrušiť toto diskusné fórum a ponechať recepty bez možnosti komentára tak ako je to v relácii Kulinárium na rádiu Regina, pretože toto diskusné fórum mi pripadá často ako klub hašterivých pred alebo pomenopauzových obstarožných dám.Howgh.
Apropo, ja mám ešte pred menopauzou, takže chvalabohu sa ma tvoja urážka netýka...
Pozrela som aj ten povodny recept, ozaj si sa len inspirovala, tak podobne robia karfiol a brokolicu aj tu, ancovicky, struhany orestovany starsi chleba, bez kapar a susenych paradajok)...takze @concord uvar si obidva sposoby a uvidis rozdiel... dva dost rozdielne recepty :)
@tigonko , dakujem za recept, urcite budem pravidelne robit podla teba ;)
jáááj..ved všetky recepty sú bud odpozerané..odpočuté...odčítané...niekedy inovované vlastnou tvorbou,nápadom...
a ty recepty aké uznávaš..??
Dakujem za recept.
Pozdravujem :-).
@tiginko zlata, chystam sa aj na tvoje placky z pohankovej muky, velmi sa mi pozdavaju....len si muku musim kupit.
Inak, mam vela tvojich receptov v kucharskej knihe :-).
Tieto "zabacie" spagety spravim niekedy aj ked deti pridu, podla fotky sa im velmi pacili, verim, ze im budu chutit.
No, nech sa aj tebe dari, prajem zo srdca :-).