Špagety s baklažánovo-rajčinovou omáčkou fotorecept
Foto: pumaamravec
Špagety s orestovanými kockami baklažánu preliate rajčinovou omáčkou sú naozaj vynikajúce a pritom veľmi jednoduché.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
3 PL (alebo hustý pretlak) |
|
1 výhonok |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
na dno panvice |
|
Postup
-
1
Baklažán si nakrájame na kocky aj so šupkou, nasolíme a necháme opotiť 10-15 minút.
-
2
Na dno panvice si kvapneme olivový olej a pomaly na miernom ohni domäkka restujeme baklažánové kocky.
-
3
Nakrájame si paradajky na malé kúsky a pridáme k orestovanému baklažánu, podlejeme paradajkovou passtou (alebo hustým pretlakom). Osolíme, prípadne ocukríme podľa chuti. Okoreníme čiernym korením, tymiánom, oreganom a bazalkou, (môže byť sušená, ale lepšia je čerstvá). Necháme zredukovať objem, aby bola omáčka hustá, trvá to približne 10 minút.
-
4
Ku konci pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať.
-
5
Uvarené cestoviny scedíme a vysypeme do omáčky, ešte minútku necháme na ohni a poriadne zmiešame s omáčkou. Môžme podávať ozdobené kúskom petržlenovej vňate.
@ebetka to som velmi rada :) vdaka za pekny komentar:)