Špagety Bolognese

Autor receptu: lalotka

Špagety Bolognese milujem. Raz som videla v tv jednu reláciu o nich z tadiaľ som si vybrala veci a zložila som tento recept. Každý raz keď ho robím prihodím niečo iné a vždy je to fantastické :-) Tento recept je taký aký je nevarí sa 3 hodiny varí sa do vtedy až kým nám zelenina nezmekne. Prosím varecháčou ak maj z týmto receptom problém nech si svoje nega.komenty nechajú pre seba. Viete ľudia si sem musia urobiť čas aby to sem nahádzali a vy aj keď ste to neskúsili znesiete pod čiernu zem!

4
porcie

Postup

  1. do panvice si dáme olej a osmažíme cibuľku. Prihodíme masko osolíme ho a opečieme, keď je masko opečené tak hodíme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler/ malé kocky/. Dusíme pod pokrievkou. Očistíme si cesnak a pretlačíme alebo nastrúhame ho tam. Keď sa zeleninka trošku udusí podleje to vodou tak za malú šálku a pridáme pretlak / malí /. Ďalej varíme. Zatiaľ si sparíme paradajky a ošúpeme ich z kože. / zalejte horúcou vodou 2 paradajky chvíľku ich tam nechajte potom ich ošúpte/. Nakrájajte paradajky na kocky a hodte to do panvice k masku a zelenine. Varíme kým nemáme všetko maké. Dochutíme čerstvou bazalkou, korením, čili, vegetu / nemusí byť /. Masko v panvice by malo mať aj peknú šťavu nemalo by tam byt utopené ale tak akurát. Ak máte šťavy málo tak podlejte vodou a zasa dochute.
  2. K Bolognese omáčke sa hodia špagety ale aj iná cestoviny nie je zlá :-). Ja uvarím cestoviny v osolenej vode. A keď sú cestoviny hotové scedím ich ale tak aby nám voda z cestovín do niečoho stiekla nevylievajte ju!!! Potom porozdeľujem cestovinu a omáčku bolognese a ešte to trošku polejem z tou vodou z cestovín nelepia sa a ešte to dodá viac chuti. Posypeme strúhaním syrom podla chuti. Dobrú chuť :-)