Špagety alla carbonara

Autor receptu: mili7332

Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj ostatným členom rodiny a mojim známym. Robím ho vtedy,keď mám chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode "all dente"("na zub") asi 8 minút. Potom ich scedíme. Misu a taniere vložíme na chvíľu do rúry vyhriatej na 50°C.
  2. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, potom ju vyberieme. Cesnak roztlačíme plochou noža.
  3. Polovičné množstvo syra zmiešame so smotanou a s rozšľahanými žĺtkami.
  4. Do panvice kde sa pražila slanina, vložíme maslo, cesnak a opražíme. Pridáme aj uvarené špagety, krátko ich opražíme a rozdelíme na zohriate taniere.
  5. Na panvicu vylejeme smotanovú zmes, krátko prehrejeme a prelejeme ňou pripravené špagety. Na záver posypeme opraženou slaninou, druhou polovicou syra a nakrájanou čerstvou bazalkou(nemusí byť). Prajem dobrú chuť!!!