Špagetová tekvica ako slaný koláč s paradajkami fotorecept
Foto: zuzanka1367
Vyzerá to ako pizza, nie je to pizza tak to tak ani volať nebudem. Bude to slaný koláč, vhodný aj pre bezlepkáčov :) Recept Zobraziť celý popisVyzerá to ako pizza, nie je to pizza tak to tak ani volať nebudem. Bude to slaný koláč, vhodný aj pre bezlepkáčov :) Recept bol uverejnený v časopise Apetit.
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Paradajková omáčka: | |
400 ml |
|
2 ks |
|
3 strúčky |
|
podľa odvahy |
|
(oregano, bazalka, tymian) |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
Na oblohu: | |
200 g |
|
6 - 8 ks |
|
Postup
-
1
Špagetovú tekvicu nakrájame na kolieska, odstránime vnútornosti, dáme na papier na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu 20 - 25 minút. Nesolila som a nepotierala olejom.
-
2
Keď vychladne, vidličkou napárame tekvičné špagety a dáme ich na savý papier nech sa odstráni prebytočná voda. Pridáme soľ, vajíčko, čerstvo mleté korenie a zmiešaním pripravíme cesto.
-
3
Pokiaľ sa nám pečie tekvica, pripravíme si paradajkovú omáčku, ak už nemáme nejakú doma zavarenú. Ja som použila zavarené paradajky s bazalkou podľa @afatagy. Cibuľu som na troche oleja orestovala, pridala paradajkový pretlak a restovala som ho s cibuľou približne 10 minút, pridala som cesnak, chilli a zavárané paradajky. Vydusila som prebytočnú šťavu, osolila, okorenila, pridala trochu cukru a bylinky. Do rúry si dáme vyhriať pizza kameň, alebo plech. Na papier na pečenie natrieme cesto a vo vyhriatej rúre na 210 - 215 stupňov upečieme asi 20 minút, nech začnú jemne hnednúť okraje.
-
4
Na predpečené cesto vylejeme paradajkovú omáčku, roztrieme do strán, poukladáme mozzarelu na krájanú na kolieska a na polovicu nakrájané cherry paradajky a vložíme naspäť do rozpálenej rúry dopiecť, už tomu bude stačiť zhruba 10 minút, pri teplote 220 stupňov, pokiaľ sa syr roztopí. To by bolo všetko.
-
5
Špagetovú tekvicu teraz naozaj predávajú za smiešnu cenu a ak máte zavarenú nejakú hotovú paradajkovú omáčku máte napečené za chvíľu. Nečakajte nejaké chrumkavé spodné cesto aké má pizza, ale je to zaujímavé a hodne variabilné jedlo, fantázii sa pri omáčke medze nekladú :) Ešte som sa trochu obávala ako to naporcujem, ale pomocou lopatky na koláče to šlo bez problémov. Možno recept ocenia takí, ktorí nemôžu zo zdravotných dôvodov múku a možno aj nejakí druhí... Dobrú chuť Vám.
5*.Ukladám,vyskúšam
tento je fakt boží :) @tiginko to bude tým krásnym menom :) idem sa pozrieť po tej Miškinej tekvici, lebo ako správny Slovák som si tých lacných tekvíc prikúpila, že bude aj pre dcéru :) Ak nenájdem, prihoď mi prosím Ťa link. Všetkým Vám ďakujem a prajem oddychovú sobotu.
U nás v Metre už je dostať Paneer, takže využívam občas jej recepty naň. A "jej" koreniny už sú u nás zabývané. V tomto prípade som ešte pridala navyše drvené paradajky. Mám veľmi rada jej jedlá, lebo sú rýchlo hotové a odnositeľné do roboty. Papa
Děkuji za odpověď i odkaz na receptík, jsi milá, Zuzi! Krásný víkend tobě, rodině a hladím Dinka!!