Kuracie soté
Soté na ázijský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30
minút, čo mi vyhovuje. Zeleninu dám akú mám, takže vždy je iné, ale vždy chutné.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Dáme si variť ryžu, u nás je to jazmínová, množstvo podľa poštu stravníkov. Wok rozpálime a urobíme omeletu, väčšinou robievam z dvoch vajec. Keď sa upečie z jednej strany, otočíme ju a dopečieme.
- Kým sa ryža a omeleta robia, pripravíme si zeleninu, ktorú nakrájame na menšie kúsky, dnes je to mrkva a cuketa, ale môže byť akákoľvek, výborné sú fazuľky, stonkový zeler a pod. Do tohoto soté dávam aj čerstvé šitake huby, zabudla som si ich kúpiť, ale odporúčam. Koľko mám cesnaku, toľko dáme zázvoru a spolu s čili papričkou nakrájame nadrobno. Namiesto póru môže byť zväzok zelenej cibuľky.
- Kuracie prsia ( z jedného kuraťa) nakrájame na rezance.
- Do woku nalejeme sójovú omáčku (od oka), keď začne vrieť, pridáme do nej mäso.
- Dusíme, prehadzujeme, trvá to chvíľku.
- Keď je mäso hotové, zasypeme ho kokosovým cukrom, poprehadzujeme, kým sa mäso neobalí. Dáme na bok.
- Do woku nalejeme trošku oleja a začneme od najtvrdšej zeleniny, teda od mrkvy, chvíľku restujeme a prehadzujeme.
- Pridáme pór (množstvo podľa chuti), cesnak, zázvor a čili. Tiež stačí chvíľka, chceme mať zeleninu chrumkavú nie udusenú.
- Nakoniec vhodíme cuketu a opäť poprehadzujeme.
- Vmiešame mäso a ustricovú omáčku. Ak sa vám to zdá málo slané, pridáme ešte trošku sójovej omáčky, nesolíme.
- Ešte som do hotového jedla pridala nasekanú zelenú časť póru.
- Omeletu stočím ako palacinku a nakrájam, môžeme pridať do panvice, alebo zvlášť na porcie. Servírujeme s ryžou. Keď si ryžu pridáme rovno do woku a popražíme, máme vynikajúce jedlo Nasa Goreng. Toto jedlo som robila aj vo vegetariánskej úprave s tofu. Fantázii sa medze nekladú.
- Včera som uvarila Nasa Goreng - polovica kuracích pŕs, brokolica miesto cukety, ostatné ako v recepte okrem omelety (ešte pečiem) a nakoniec som vmiešala ryžu z predchádzajúceho dňa a popražila ešte spolu. Veľká pochúťka.
|