Šošovicový šalát
Autor receptu: alzbetty
Zase som sa dopracovala k téme strukoviny a zdravý životný štýl, a ten biely jogurt ma už v chladničke dlho pokúšal... :)
1 porcia |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Šošovicu namočíme, zhruba 2 hodiny vopred. Potom uvaríme s bobkovým listom a rascou, pred koncom vhodíme kúsky tekvice (príp. kto nemá rád surovú mrkvu, tak ju povarí) a na záver osolíme.
- Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a zmiešame s uvarenou šošovicou. Pridáme pár kvapiek oleja.
- Jogurt vymiešame s bylinkami, troškou soli a nadrobno nasekaným cesnakom. Vmiešame do šalátu a spolu premiešame.
- Zeleninu môžme dať podľa chuti a dostupnosti, bylinky tiež podľa chuti (ja som použila provensálske)