Šošovicový šalát

Autor receptu: alzbetty

Zase som sa dopracovala k téme strukoviny a zdravý životný štýl, a ten biely jogurt ma už v chladničke dlho pokúšal... :)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu namočíme, zhruba 2 hodiny vopred. Potom uvaríme s bobkovým listom a rascou, pred koncom vhodíme kúsky tekvice (príp. kto nemá rád surovú mrkvu, tak ju povarí) a na záver osolíme.
  2. Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a zmiešame s uvarenou šošovicou. Pridáme pár kvapiek oleja.
  3. Jogurt vymiešame s bylinkami, troškou soli a nadrobno nasekaným cesnakom. Vmiešame do šalátu a spolu premiešame.
  4. Zeleninu môžme dať podľa chuti a dostupnosti, bylinky tiež podľa chuti (ja som použila provensálske)