Šošovicovo-tuniakový šalát

cesminaz - fotkacesminaz, 14. apríla 2016
Šošovicovo-tuniakový šalát
Foto: cesminaz

Chutná a výživná lahká večera :-)

2
porcie

Suroviny

400 g konzerva
195 g
1 ks veľká
1 ČL (korenie s tmavočervenou farbou a s kyslou chuťou)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Šošovicu zcedíme a nechame odkvapkat. Cibulu si prekrojime na štvrťky a nasledne na tenko pokrajame.

  2. 2

    Do misky dame šošovicu, cibulu, sol podla chuti a sumak za 1kl. Dochutime aj citronovou štavou podla chuti. Premiesame a nechame postat aspon 20 minut, aby sa tie chute pospajali. Mozte to takto nechat postat aj 1 - 2hodiny v chladnicke. Asi 10 - 15 minut pred servirovanim pridame tuniakove file v rastlinnom oleji. Mozte bud pol konzervy alebo celu :-) Cele premiesame, ak treba zasa dochutime solou, citronom alebo sumakom. Pridame podla chuti olivovy olej, ale kto nema rad, ten vynecha.

  3. 3

    Šalát je výborný s kúskom pečiva napriklad na večeru.J a ho zvyknem este na tanieri pred podavanim pokvapkat olivovym olejom :-) Nech vam chuti.

Diskusia k receptu

klukodvody
No tak to bych já mohl, ale jen pro sebe na to jsem líný a dát ženě čočku tak mám na krku rozvod. Ale to je můj problém a Ty máš parádní recept.5*
kecemis
Tak toto mame radi, je to chutne, lahke jedlo a casto pripravujem. Ja pridavam aj trochu pretlaceneho cesnaku, KL Dijon horcicu s cervennym vinovym octom a petrzlenovu vnatku.
klukodvody
@Cesminaz samozřejmě ne to byla nadsázka, ale nemůže prakticky vůbec žádné luštěniny. Tak si občas něco jen tak udělám.
kuchticka
@cesminaz - tento recept je perfektny pre mna. Sosovicu varim casto na rozne sposoby - vzdy suchu (vyperiem a dam varit). Varim polevku, robim I falosne hamburger s cockou, ale nikdy ma nenapadlo spravit salat ako ty. Vdaka za recept.
kuchticka
Este som sa zabudla opytat cvo je to "sumak". nikdy som to slovo - zrejme korenie - nepocula.
bembo
neviem čo je sumak,ale tento šalát určite raz vyskúšam.vyzerá veľmi pekne,a určite si ho aj obľúbim
cesminaz
@bembo hore v komentoch som o tom pisala,aj dala jeden link :-) Je to taka korenina,da salatu inu chut,ale kludne si salat mozes pripravit aj bez nej :-)