Sojové mäso s pórkom, hráškom a kuskusom (fotorecept)

Autor receptu: miamia

Rýchly, chutný a zdravý obed... :)

6-8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si hlavné suroviny...
  2. Vo väčšom hrnci zalejeme dve balenia sójových kociek horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali bujón (dávam extra silný mäsový, ale môže byť i zeleninový). Premiešame a necháme postáť 10-15 minút, kým sa sójové kocky nenapijú. Výrazne zväčšia objem, preto ten väčší hrniec. :)
  3. Medzitým si nakrájame pór na kolieska a osmažíme ho na troche oleja...
  4. Po chvíľke pridáme aj hrášok (može byť sterilizovaný, ja som mala mrazený) a chvíľu podusíme...
  5. Pridáme pripravené sójové kocky, kari korenie a spolu dusíme cca 20 minút. Pokiaľ nechceme veľa šťavy, môžeme ju pred pridaním kociek zliať (ja ju nechávam a zahusťujem na záver kukuričným škrobom). Hotové jedlo možno ešte ochutiť soľou a korením, v závislosti od použitého bujónu (ja už ten extra silný nezvyknem dochucovať).
  6. Kým sa varí mäso, pripravíme si kuskus. Suchú zmes nasypeme do hrnca (pozor, tiež zväčší objem) a zalejeme ju horúcou vodou v pomere 1:2. Ak chceme výraznejšiu chuť, môžeme v horúcej vode predtým rozpustiť bujón alebo použiť ľubovoľné korenie (napr. vegetu, kurkumu, a pod.). Pokiaľ nepoužijeme bujón, treba vodu osoliť.
  7. Zamiešame a necháme postáť cca 15 minút, kým kuskus vsiakne vodu a zmäkne. Pomedzi to môžeme masu ešte raz premiešať...
  8. Hotovo, prajem dobrú chuť! :)