Sojové mäso s pórkom, hráškom a kuskusom (fotorecept)
Autor receptu: miamia
Rýchly, chutný a zdravý obed... :)
6-8 porcií |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si hlavné suroviny...
- Vo väčšom hrnci zalejeme dve balenia sójových kociek horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali bujón (dávam extra silný mäsový, ale môže byť i zeleninový). Premiešame a necháme postáť 10-15 minút, kým sa sójové kocky nenapijú. Výrazne zväčšia objem, preto ten väčší hrniec. :)
- Medzitým si nakrájame pór na kolieska a osmažíme ho na troche oleja...
- Po chvíľke pridáme aj hrášok (može byť sterilizovaný, ja som mala mrazený) a chvíľu podusíme...
- Pridáme pripravené sójové kocky, kari korenie a spolu dusíme cca 20 minút. Pokiaľ nechceme veľa šťavy, môžeme ju pred pridaním kociek zliať (ja ju nechávam a zahusťujem na záver kukuričným škrobom). Hotové jedlo možno ešte ochutiť soľou a korením, v závislosti od použitého bujónu (ja už ten extra silný nezvyknem dochucovať).
- Kým sa varí mäso, pripravíme si kuskus. Suchú zmes nasypeme do hrnca (pozor, tiež zväčší objem) a zalejeme ju horúcou vodou v pomere 1:2. Ak chceme výraznejšiu chuť, môžeme v horúcej vode predtým rozpustiť bujón alebo použiť ľubovoľné korenie (napr. vegetu, kurkumu, a pod.). Pokiaľ nepoužijeme bujón, treba vodu osoliť.
- Zamiešame a necháme postáť cca 15 minút, kým kuskus vsiakne vodu a zmäkne. Pomedzi to môžeme masu ešte raz premiešať...
- Hotovo, prajem dobrú chuť! :)