Sójová paštéta so shitake, koňakom a uhorkovým želé fotorecept
Foto: zirafninka1
na 150 °C
Suroviny
250 g |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
3 - 4 ks |
|
3 strúčiky |
|
250 ml |
|
3 PL |
|
|
|
120 g |
|
a čierne korenie |
|
Uhorkovo - petržlenové želé: | |
1 ks |
|
|
|
|
|
1/4 KL |
|
2 - 3 PL |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky.
-
2
Huby shitake očistíme a nakrájame ich na kocky ako cibuľu.
-
3
Pripravíme si cca 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, koňak a 2 - 3 PL masla.
-
4
Maslo zohrejeme na panvici, pridáme huby shitake. Opekáme asi minútu.
-
5
Pridáme petržlenovú vňať a koňak. Povaríme ďalšiu minútu. Odstavíme, preložíme z panvice a necháme vychladnúť.
-
6
Do panvice dáme opäť 2 PL masla, zohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opekáme cca 5 minút. Osolíme, zomelieme čierne korenie a pridáme prelisovaný cesnak.
-
7
Keď začne cesnak rozvoniavať, prilejeme smotanu. Privedieme k varu, panvicu prikryjeme a povaríme cca 5 minút.
-
8
Na záver pridáme zvyšné maslo, miešame do roztopenia. Odstavíme.
-
9
Do mixéra dáme 250 g uvarenej vyžmýkanej sójovej drťe (90 g balíček v suchom stave). Rozmixujeme dohladka.
-
10
K rozmixovanej sójovej hmote pridáme cibuľovo - smotanovú zmes a pokračujeme v mixovaní.
-
11
Dochutíme horčicou.
-
12
Paštétu vyberieme z mixéra, pridáme huby a premiešame.
-
13
Hmotou naplníme ohňovzdorné mištičky,
-
14
zakryjeme alobalom a uložíme do hlbšieho pekáča. Do pekáča nalejeme horúcu vodu tak, aby boli mištičky ponorené cca do polovice. V rúre vyhriatej na 150 °C pečieme cca 30 minút. Necháme vychladnúť.
-
15
Uhorku rozmixujeme najemno a cez vhodnú látku precedíme.
-
16
Precedenú šťavu, citrónovú šťavu a agar povaríme na miernom ohni. Odstavíme po rozpustení agaru. Pridáme soľ, chilli omáčku a nasekanú petržlenovú vňať.
-
17
Tuhnúcim želé zalejeme paštéty.
-
18
Inšpirované receptom zo stránky http://steamykitchen.com/
Diskusia k receptu