Snehové pusinky

mrsl - fotkamrsl, 28. decembra 2011
Snehové pusinky
Foto: mrsl

Jednoduché zákusky, upiekla som ich do roboty na vianočný stôl. Kolegom veľmi chutil.

60
porcií

Suroviny

Cesto:
230 g preosiata.
50 g
20 g
230 g mäkké (nakrajane na kusky)
3 ks
Bielkova hmota:
3 ks
120 g
1 lyzica
50 g




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, kakaa, masla a žĺtkov vypracujeme cesto, ktoré zabalené dáme do chladu asi tak na 30 minút.

    Snehové pusinky - obrázok 1
  2. 2

    Z rozvalkaného cesta vykrajame kolieska ( ja som vykrajovala kvetinky). Na plechu vyloženým papierom na pečenie ich predpečieme na 200C asi 15 minút. Nechame vychladnúť na plechu.

    Snehové pusinky - obrázok 2
  3. 3

    Z bielkov, kryštálového cukru a citrónovej šťavy vyšlaháme sneh, nakoniec primiešame práškový cukor. Pomocou cukr. sáčku nastriekame sneh na kolieska. Dopečieme pri 150C asi 50 minút. Potom rúru vypneme a necháme asi hodinku dosušiť.

    Snehové pusinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

mata3636
nejako mi nesedí doba a stupne pečenia. tie kakaové kvetinky budú, podľa mňa, už po 15 minútach až-až upečené a potom ešte 50minút na 150 stupňov?
elisticka
vyzeraju krasne no keby tam bol este pomedzi nejaky dzemik ..ze by som vyskusala?
babidka
nemalo to byt vo Fahrenheitovych stupnoch a nie Celziovych ? Aj mne sa to zda privela - vsetko by to zhorelo .-((( Keby to vsak bolo vo °F /co je priblizne asi polovicu / tak by to bolo podla mna tak akurat ....teda 200°°F je asi 95°C a 150°F je nieco cez 65°C . Ak mam pravdu , tak si to skus opravit ....
mrsl
Tie stupne su v poriadku. Prvy krat ked sa kvetinky pecu treba davat pozor aby sa nespalili, ja mam teplovzdusnu ruru, ja som ich piekla iba 10 min. Druhy krat ked ich peciete sa vlastne susi iba ten sneh, tym keksikom sa nic nestane. Ja som ich piekla podla tohto postupu a boli krasne.
elisticka, ja som tiez chcela ze tam dam dzem, lenze som na to nejak zabudla =) Vsak skus mozno budu este lepsie.
3sandra3
joooj,, snehové pusinky mám rada,,, no radšej tie ozajstné :-))
alexdidi
V teplovzdušnej rúre je normálne pečenie pri 150-160stC a sušenie pri 80-100stC.
braxi
mrsl...bielka netreba šlahať nad parou? Prosím daj mi odpoveď, lebo mám veľmi rada pusinky. Ďakujem
tothka
@braxi doporučujem bielka šľahať nad parou a sušiť pri 100 st. pretože pri vyššej teplote ti zhnednú a nebudú také pekné biele. Sušiť minimálne 1 hod, podľa veľkosti aj dlhšie.
mrsl
@braxi ja som bielka neslahala nad parou a vobec mi nezhnedli. ten praskovy cukor sa primiesa s rukou nie mixerom.
renfri
snehove pusinky su krasne ako celok, ale tie spodne kvetinky su zhorene a to uz vidiet podla fotky
hubata
No ale keby sa každé zvlášť pieklo a potom len k sebe prilepilo kúskom lekváru alebo krémom - to by sa dalo nie? Inak recept je veľmi pekný, mne sa tie pusinky zvyknú vysušiť a mám ich tvrdé. Nedaria sa mi. Obdivujem že ich máš také peknučké.
mamatata2
Mne sa veľmi páčia, chuť snehovej pusinky a kakaového cesta sa musí dobre dopĺňať. Tvoj recept je môj favorit na Silvestra, urobím trochu menšie, aby boli ako jednohubky.
remcula
Jsou nádherné!! S kakaem neznám!! Letos jsem si troufla je udělat poprvé, trochu jinak. 2 bílky jsem šlahala nad parou, přidala 70g pískového cukru a pořád šlehala. Pak odstavila a 200g moučkového cukru jsem vmíchala vařechou. Sušila jsem je cca 35-40 min na 100 stupňů. Byly nádherné a já v 7 nebi, že se mi konečně povedly!:-)
marikafil
@renfri - kukám, kukám a nič zhorené na fotkách nevidím... Ozaj si myslíš, že by sem niekto hodil recept, kde spodok koláčikov pri pečení zhorí???
Recept sa mi páči, ukladám - ale až na nejaké iné sviatky, teraz musíme spratať, čo nám zostalo.
vopice11
sú krásne ale nejako mi to nesedí, tam musí ísť ešte plnka medzi koláčikom a snehovou pusinkou.....:))
sneica
kraaasne...aj ked sa uz sladke nechystam piect ,tak tieto si ukladam pre vhodnu prilezitost....:)
pupavciatko
mne sa zdá , že aj papier na pečenie pod kvetinkami je už akýsi tmavý....ja by som to skúsila piecť spolu hneď od začiatku, vlastne len sušiť a medzi cesto a bielky by som určite dala červený džemík...
sherin
Mrsl@ tymto receptikom si ma inspirovala. Zostala mi bielkova hmota po ozdobeni medovnickov, tak som ju mohla pouzit na pusinky. Ale som nepiekla kolieska, ani hviezdicky, ale som mala okruhle piskoty, ktore som natrela ribezbovym lekvarom a tie som vyzdobila bielkovou hmotou. V rure vysusila na 150st. na 18 min so zlatista. Vysusene pusinky som este pokvapkala citronovou stavou. Mnam
zdezda
jééééj, tie sú krásne, robievam iba pusinky bez cesta, no skúsim aj tieto tvoje, tiež nešľahám nad parou a vždy sú fajn :-)
pandulka1
no ja som ale nesika:):)uz viem kde bola chyba..ja som ich stale skusala ked boli este v rure tak boli trosku lepkave, ale hned ako vychladli boli super.....trosku skaramelizovane ,ale clovek sa uci na svojich chybach...
bambulka51
my sme ich urobili dnes a teraz sušíme v trúbe na 10 stupníkov -vyzerajú vydarené




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia