Snehové pusinky

Snehové pusinky
Foto: mrsl
mrslMrsl, recept pridal: 28. decembra 2011 16:18Ďalšie jeho recepty

Jednoduché zákusky, upiekla som ich do roboty na vianočný stôl. Kolegom veľmi chutil.

Suroviny

60
porcií

Postup prípravy receptu

1

Z múky, cukru, kakaa, masla a žĺtkov vypracujeme cesto, ktoré zabalené dáme do chladu asi tak na 30 minút.
Snehové pusinky - obrázok 1

2

Z rozvalkaného cesta vykrajame kolieska ( ja som vykrajovala kvetinky). Na plechu vyloženým papierom na pečenie ich predpečieme na 200C asi 15 minút. Nechame vychladnúť na plechu.
Snehové pusinky - obrázok 2

3

Z bielkov, kryštálového cukru a citrónovej šťavy vyšlaháme sneh, nakoniec primiešame práškový cukor. Pomocou cukr. sáčku nastriekame sneh na kolieska. Dopečieme pri 150C asi 50 minút. Potom rúru vypneme a necháme asi hodinku dosušiť.
Snehové pusinky - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mata3636, 28. decembra 2011 o 17:05
    nejako mi nesedí doba a stupne pečenia. tie kakaové kvetinky budú, podľa mňa, už po 15 minútach až-až upečené a potom ešte 50minút na 150 stupňov?


  • dorisa, 28. decembra 2011 o 17:06
    veľmi pekné, mňam...


  • elisticka, 28. decembra 2011 o 17:51
    vyzeraju krasne no keby tam bol este pomedzi nejaky dzemik ..ze by som vyskusala?


  • babidka, 28. decembra 2011 o 18:16
    nemalo to byt vo Fahrenheitovych stupnoch a nie Celziovych ? Aj mne sa to zda privela - vsetko by to zhorelo .-((( Keby to vsak bolo vo °F /co je priblizne asi polovicu / tak by to bolo podla mna tak akurat ....teda 200°°F je asi 95°C a 150°F je nieco cez 65°C . Ak mam pravdu , tak si to skus opravit ....


  • mrsl, 28. decembra 2011 o 18:30
    Tie stupne su v poriadku. Prvy krat ked sa kvetinky pecu treba davat pozor aby sa nespalili, ja mam teplovzdusnu ruru, ja som ich piekla iba 10 min. Druhy krat ked ich peciete sa vlastne susi iba ten sneh, tym keksikom sa nic nestane. Ja som ich piekla podla tohto postupu a boli krasne.
    elisticka, ja som tiez chcela ze tam dam dzem, lenze som na to nejak zabudla =) Vsak skus mozno budu este lepsie.


  • 3sandra3, 28. decembra 2011 o 18:35
    joooj,, snehové pusinky mám rada,,, no radšej tie ozajstné :-))


  • alexdidi, 28. decembra 2011 o 19:11
    V teplovzdušnej rúre je normálne pečenie pri 150-160stC a sušenie pri 80-100stC.


  • braxi, 28. decembra 2011 o 19:45
    mrsl...bielka netreba šlahať nad parou? Prosím daj mi odpoveď, lebo mám veľmi rada pusinky. Ďakujem


  • tothka, 28. decembra 2011 o 20:10
    @braxi doporučujem bielka šľahať nad parou a sušiť pri 100 st. pretože pri vyššej teplote ti zhnednú a nebudú také pekné biele. Sušiť minimálne 1 hod, podľa veľkosti aj dlhšie.


  • mrsl, 28. decembra 2011 o 20:22
    @braxi ja som bielka neslahala nad parou a vobec mi nezhnedli. ten praskovy cukor sa primiesa s rukou nie mixerom.


  • renfri, 28. decembra 2011 o 20:51
    snehove pusinky su krasne ako celok, ale tie spodne kvetinky su zhorene a to uz vidiet podla fotky


  • hubata, 28. decembra 2011 o 23:09
    No ale keby sa každé zvlášť pieklo a potom len k sebe prilepilo kúskom lekváru alebo krémom - to by sa dalo nie? Inak recept je veľmi pekný, mne sa tie pusinky zvyknú vysušiť a mám ich tvrdé. Nedaria sa mi. Obdivujem že ich máš také peknučké.


  • mamatata2, 29. decembra 2011 o 07:41
    Mne sa veľmi páčia, chuť snehovej pusinky a kakaového cesta sa musí dobre dopĺňať. Tvoj recept je môj favorit na Silvestra, urobím trochu menšie, aby boli ako jednohubky.


  • remcula, 29. decembra 2011 o 10:39
    Jsou nádherné!! S kakaem neznám!! Letos jsem si troufla je udělat poprvé, trochu jinak. 2 bílky jsem šlahala nad parou, přidala 70g pískového cukru a pořád šlehala. Pak odstavila a 200g moučkového cukru jsem vmíchala vařechou. Sušila jsem je cca 35-40 min na 100 stupňů. Byly nádherné a já v 7 nebi, že se mi konečně povedly!:-)


  • marikafil, 29. decembra 2011 o 10:52
    @renfri - kukám, kukám a nič zhorené na fotkách nevidím... Ozaj si myslíš, že by sem niekto hodil recept, kde spodok koláčikov pri pečení zhorí???
    Recept sa mi páči, ukladám - ale až na nejaké iné sviatky, teraz musíme spratať, čo nám zostalo.


  • vopice11, 29. decembra 2011 o 13:03
    sú krásne ale nejako mi to nesedí, tam musí ísť ešte plnka medzi koláčikom a snehovou pusinkou.....:))


  • sneica, 30. decembra 2011 o 16:15
    kraaasne...aj ked sa uz sladke nechystam piect ,tak tieto si ukladam pre vhodnu prilezitost....:)


  • pupavciatko, 30. decembra 2011 o 19:16
    mne sa zdá , že aj papier na pečenie pod kvetinkami je už akýsi tmavý....ja by som to skúsila piecť spolu hneď od začiatku, vlastne len sušiť a medzi cesto a bielky by som určite dala červený džemík...


  • sherin, 1. januára 2012 o 10:01
    Mrsl@ tymto receptikom si ma inspirovala. Zostala mi bielkova hmota po ozdobeni medovnickov, tak som ju mohla pouzit na pusinky. Ale som nepiekla kolieska, ani hviezdicky, ale som mala okruhle piskoty, ktore som natrela ribezbovym lekvarom a tie som vyzdobila bielkovou hmotou. V rure vysusila na 150st. na 18 min so zlatista. Vysusene pusinky som este pokvapkala citronovou stavou. Mnam


  • zdezda, 3. januára 2012 o 11:51
    jééééj, tie sú krásne, robievam iba pusinky bez cesta, no skúsim aj tieto tvoje, tiež nešľahám nad parou a vždy sú fajn :-)


  • skockostraka, 31. júla 2012 o 20:38
    výborné, nevedel som, že je tam dobrý ten podklad


  • pandulka1, 3. októbra 2012 o 14:49
    susim ich uz dve hodiny a stale n


  • pandulka1, 3. októbra 2012 o 14:52
    susim ich uz dve hodiny a stale nic:(


  • pandulka1, 3. októbra 2012 o 15:34
    no ja som ale nesika:):)uz viem kde bola chyba..ja som ich stale skusala ked boli este v rure tak boli trosku lepkave, ale hned ako vychladli boli super.....trosku skaramelizovane ,ale clovek sa uci na svojich chybach...


  • bambulka51, 16. novembra 2012 o 14:16
    my sme ich urobili dnes a teraz sušíme v trúbe na 10 stupníkov -vyzerajú vydarené



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist