Snehové pečivo

Snehové pečivo
Foto: wildrane
wildraneWildrane, recept pridal: 23. decembra 2012 21:04Ďalšie jeho recepty

moje deti ho nesmierne milujú :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Bielky do tuha vymiešame nad parou, postupne pridávame 200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru. Nakoniec pridáme citr. šťavu. Bielková hmota musí byť pevná, šľaháme minimálne 15 minút.

2

Penu naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka, vlnky ( čo sa komu páči). Ja dávam na plech papier na pečenie natenko potretým stuženým tukom.

3

Sušíme vo vopred vyhriatej teplovzdušnej rúre 65 minút pri teplote 70 st. Po vychladnutí lepíme plnkou.

4

Plnka: Žĺtky +50 g práškového cukru + mlieko miešame nad parou do zhustnutia, potom šľaháme do vychladnutia. Maslo, 50 g cukru + kakao vymiešame na penu a pridáme krém z vychladnutých žĺtok.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdenkas, 23. decembra 2012 o 22:16
    Krásne pečivko.Ukladám si .Tá plnka je zaujímavá ,nepoznám.Ďakujem za rcp.


  • 3sandra3, 23. decembra 2012 o 23:14
    jéého, to je úžasné... sú nádherné


  • violetacamorova, 24. decembra 2012 o 01:12
    Velmi pekne.


  • babinka, 24. decembra 2012 o 05:04
    prekrasna praca, aj ja som na vianoce ich urobila, ale uz tri dni prsi a vsade je tak vlhko, ze sa mi snehove pecivo rozsypava pod rukami, krem som nastriekala a nemohla ichl prekryt, lebo uz bolo po nich, tak som zjedla, co sa polamalo a ostatne ostali a cakaju na zjedenie lyzickou ci na slniecko :)


  • darina57, 24. decembra 2012 o 08:14
    mnam..krasne to mas..stastne a vesele...


  • izabella929, 24. decembra 2012 o 09:23
    je krásne a viem aké je chutné, lebo ho robieva moja švagriná, takže sladulinkééé.-)) krásne sa ti vydarili.-) Prejem ti prekrásne Vianočné sviatky.-))


  • tetrisss, 24. decembra 2012 o 10:31
    Kto by ho nemal rad? :) Moj mladsi syn na posedenie pred par rokmi, ked si este nemusel drzat liniu, sadol k tanieru na ktorom bolo pecivo zo 4 bielkov /ale neplnene/ a cely ho zlupol. Mas ich vystavne, mnam.


  • sovka62, 24. decembra 2012 o 11:08
    Krásne sa ti vydarili, ukážkovo. Mám rada takúto klasiku. Kedysi sme ich v tvare venčekov a posypané farebným cukrom mávali navešané aj na vianočnom stromčeku.


  • miamia, 24. decembra 2012 o 11:15
    Zaujimavy receptik...ukladam do kk! :)


  • janka1011, 24. decembra 2012 o 11:21
    sú krásne a aj výborné, tiež ich robievam :)


  • dogagador, 24. decembra 2012 o 15:57
    nadhera!


  • garanco, 24. decembra 2012 o 20:33
    To musí byť dobrôtka!!!
    Často robievam iba "pusinky" z bielok, ale takto zlepené som ešte nerobila - ukladám si recept!


  • elekra, 24. decembra 2012 o 22:47
    Krásne a výborné. Milujem ich!


  • sneica, 25. decembra 2012 o 18:55
    kraaaasne...


  • medovnicek, 26. decembra 2012 o 10:47
    ja ho milujem tiež, nejaké bielka mám ešte v mraziaku, musím sa konečne odhodlať ich vyskúšať


  • orchidea, 27. decembra 2012 o 16:20
    nádherné a výborné... niečo pre môjho syna


  • ejmepb, 30. decembra 2012 o 20:12
    Ja robím tiež tak, ale do plnky nad parou pridávam aj čokoládu, tá chuť je lahodnejšia, kakao pridávam ako ty s maslom.


  • miska235, 17. decembra 2013 o 12:55
    prosim a kolko vydrzia napriklad neplnene v doze,??


  • tatranocka, 17. decembra 2013 o 13:12
    Hehe,kým ich niekto neobjaví,aj rok.Stará mama mala také venčeky na stromček a my sme jej ich pojedli.Povedala,že to boli minimálne trojročné venčeky.Prežili sme.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist