Snehové pečivo

Snehové pečivo
Foto: wildrane
wildraneWildrane, recept pridal: 23. decembra 2012 21:04Ďalšie jeho recepty

moje deti ho nesmierne milujú :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Bielky do tuha vymiešame nad parou, postupne pridávame 200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru. Nakoniec pridáme citr. šťavu. Bielková hmota musí byť pevná, šľaháme minimálne 15 minút.

2

Penu naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka, vlnky ( čo sa komu páči). Ja dávam na plech papier na pečenie natenko potretým stuženým tukom.

3

Sušíme vo vopred vyhriatej teplovzdušnej rúre 65 minút pri teplote 70 st. Po vychladnutí lepíme plnkou.

4

Plnka: Žĺtky +50 g práškového cukru + mlieko miešame nad parou do zhustnutia, potom šľaháme do vychladnutia. Maslo, 50 g cukru + kakao vymiešame na penu a pridáme krém z vychladnutých žĺtok.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdenkas, 23. decembra 2012 o 22:16
    Krásne pečivko.Ukladám si .Tá plnka je zaujímavá ,nepoznám.Ďakujem za rcp.


  • 3sandra3, 23. decembra 2012 o 23:14
    jéého, to je úžasné... sú nádherné


  • violetacamorova, 24. decembra 2012 o 01:12
    Velmi pekne.


  • babinka, 24. decembra 2012 o 05:04
    prekrasna praca, aj ja som na vianoce ich urobila, ale uz tri dni prsi a vsade je tak vlhko, ze sa mi snehove pecivo rozsypava pod rukami, krem som nastriekala a nemohla ichl prekryt, lebo uz bolo po nich, tak som zjedla, co sa polamalo a ostatne ostali a cakaju na zjedenie lyzickou ci na slniecko :)


  • darina57, 24. decembra 2012 o 08:14
    mnam..krasne to mas..stastne a vesele...


  • izabella929, 24. decembra 2012 o 09:23
    je krásne a viem aké je chutné, lebo ho robieva moja švagriná, takže sladulinkééé.-)) krásne sa ti vydarili.-) Prejem ti prekrásne Vianočné sviatky.-))


  • tetrisss, 24. decembra 2012 o 10:31
    Kto by ho nemal rad? :) Moj mladsi syn na posedenie pred par rokmi, ked si este nemusel drzat liniu, sadol k tanieru na ktorom bolo pecivo zo 4 bielkov /ale neplnene/ a cely ho zlupol. Mas ich vystavne, mnam.


  • sovka62, 24. decembra 2012 o 11:08
    Krásne sa ti vydarili, ukážkovo. Mám rada takúto klasiku. Kedysi sme ich v tvare venčekov a posypané farebným cukrom mávali navešané aj na vianočnom stromčeku.


  • miamia, 24. decembra 2012 o 11:15
    Zaujimavy receptik...ukladam do kk! :)


  • janka1011, 24. decembra 2012 o 11:21
    sú krásne a aj výborné, tiež ich robievam :)


  • dogagador, 24. decembra 2012 o 15:57
    nadhera!


  • garanco, 24. decembra 2012 o 20:33
    To musí byť dobrôtka!!!
    Často robievam iba "pusinky" z bielok, ale takto zlepené som ešte nerobila - ukladám si recept!


  • elekra, 24. decembra 2012 o 22:47
    Krásne a výborné. Milujem ich!


  • sneica, 25. decembra 2012 o 18:55
    kraaaasne...


  • medovnicek, 26. decembra 2012 o 10:47
    ja ho milujem tiež, nejaké bielka mám ešte v mraziaku, musím sa konečne odhodlať ich vyskúšať


  • orchidea, 27. decembra 2012 o 16:20
    nádherné a výborné... niečo pre môjho syna


  • ejmepb, 30. decembra 2012 o 20:12
    Ja robím tiež tak, ale do plnky nad parou pridávam aj čokoládu, tá chuť je lahodnejšia, kakao pridávam ako ty s maslom.


  • miska235, 17. decembra 2013 o 12:55
    prosim a kolko vydrzia napriklad neplnene v doze,??


  • tatranocka, 17. decembra 2013 o 13:12
    Hehe,kým ich niekto neobjaví,aj rok.Stará mama mala také venčeky na stromček a my sme jej ich pojedli.Povedala,že to boli minimálne trojročné venčeky.Prežili sme.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist