Snehové gule

janara - fotkajanara, 11. decembra 2011
Snehové gule
Foto: janara

recept som našla v jednom kalendári, žiaľ dávno, ale pripravujem ho vždy na Vianoce, pôvodne sa volal inak, ja som ho nazvala snehové Zobraziť celý popisrecept som našla v jednom kalendári, žiaľ dávno, ale pripravujem ho vždy na Vianoce, pôvodne sa volal inak, ja som ho nazvala snehové gule

20 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks surové
250 g
120 g strúhaná
100 g
3 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Kokosovú múčku, strúhanú čokoládu a mleté orechy zmiešame. Potom tam pridáme 3 surové žĺtky (neľakajte sa vzhľadu...ostáva v podstate sypká hmota)

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme sneh,postupne pridáme práškový cukor, dáme nad paru a šľaháme do tuha. Vyšľahaný sneh stiahneme z pary a postupne pridávame kokosovo-čokoládovú sypkú zmes. Vznikne hustá hmota, znova nevyzerá vábne, ale neľakajte sa. Potom si lyžičkou odoberám hmotu do dlane a formujem gule (asi veľkosti menšieho vlašského orecha). Dobrá rada: ak sa vám hmota veľmi lepí na dlane, trochu si dlaň zvlhčite vodou

  3. 3

    Vytvorenú guľu obalím v práškovom cukre. Pocukrované gule položím na plech vyložený papierom na pečenie. Ukladajte ich asi 5 cm od seba, lebo gule narastú, ich povrch sa popraská, čo robí zaujímavý vzhľad koláčika. Práškový cukor na obaľovanie nie je zahrnutý v recepte (cca 100g) Dôležité upozornenie: dodržte stupne + čas pečenia !! Skladujte v uzavretej krabici.

Diskusia k receptu

3sandra3
aký zaujímavý recept a páči sa mi spôsob opisovania - vtipne :-) ukladám a isto vyskúšam
janara
..konečne sa mi podarilo vložiť do receptu aj obrázok, pretože raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť..teda v tomto prípade stokrát prečítať :)
janara
..zabudla som napísať,koľko kusov vyjde z 1 dávky..podľa veľkosti 60-70 ks
mirja
Chuťovo výborné ale guľky z toho neboli ani náhodou, výsledok bol skôr ako brownies alebo piškotky pod špice
janara
mirja - to ma mrzí, nedali sa ti urobiť gule? to sa mi ešte nestalo, chystám sa ich cez víkend urobiť
ved je to dosť hutn masa, polievkovou lyžicou si naberám, pogúľam v dlani,potom v cukre. Nedali sa ti robiť gule, či si urobila a sa roztiekli?
Neviem, kde sa stala chyba...
janara
práve ich pečiem..:) z dávky ich vyšlo dnes 74 ks
Prajem každému,kto ich vyskúša ,aby sa vydarili ! Nutné dodržať čas pečienia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia