Snehová „Pavlovovej“ s rebarborou
Autor receptu: redakcia
20 porcií |
40 minút príprava |
60 minút na 100 °C |
Postup- Priemerná váha 1 bielka = 30 g.
Bielky vyšľaháme s 200 g práškového cukru
na tuhý sneh a potom pridáme zvyšných
200 g práškového cukru. Dáme do cukrárskeho
vrecka a striekame do tvaru „vaničky“.
Dáme vysušiť do rúry na 1 hodinu pri 100 °C. - Umytú a očistenú rebarboru rozmixujeme
a dáme variť s cukrom. Medzitým vymiešame
pudingový prášok s mliekom, pridáme ho
do vriacej rebarbory a varíme, kým nezhustne.
Necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zmiešame
s rebarborovým pudingom. Plátkovú
želatínu namočíme do vody, kým nezmäkne,
dáme ju nahrievať, kým sa úplne nerozpustí
a pridáme do pripraveného krému. „Pavlovovu“
naplníme krémom a ozdobíme čerstvým
ovocím podľa chuti.
|