Snehová „Pavlovovej“ s rebarborou

Autor receptu: redakcia

20
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Priemerná váha 1 bielka = 30 g.

    Bielky vyšľaháme s 200 g práškového cukru na tuhý sneh a potom pridáme zvyšných 200 g práškového cukru. Dáme do cukrárskeho vrecka a striekame do tvaru „vaničky“. Dáme vysušiť do rúry na 1 hodinu pri 100 °C.
  2. Umytú a očistenú rebarboru rozmixujeme a dáme variť s cukrom. Medzitým vymiešame pudingový prášok s mliekom, pridáme ho do vriacej rebarbory a varíme, kým nezhustne. Necháme vychladnúť.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zmiešame s rebarborovým pudingom. Plátkovú želatínu namočíme do vody, kým nezmäkne, dáme ju nahrievať, kým sa úplne nerozpustí a pridáme do pripraveného krému. „Pavlovovu“ naplníme krémom a ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.