Rebarbora


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú rebarbora:

«1 2 ...5 »
Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou Jahodovo-rebarborový džem s vanilkou Vaše

Od farmára som dostala čerstvo odrezanú rebarboru, tak som sa nevedela dočkať, kedy vyskúšam doma jahodovo rebarborový džem. Recept mám z jednej nemeckej stránky.

Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom (fotorecept) Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom (fotorecept) Vaše

Manžel má rád tieto závitky s jablkami a fetou, keďže je však sezóna rebarbory, recept som trochu pozmenila.

Inovované rebarborové tarteletky (fotorecept) Inovované rebarborové tarteletky (fotorecept) Vaše

Dnes ráno som na trhu kúpila kopu krásnej rebarbory. Dá sa z nej urobiť všeličo... Napríklad toto:

Recept bez obrázku Jablkovo-rebarborový lekvár Vaše

Na záhrade už dozreli jablká, cupocú jedno po druhom do trávy. Zbieram ich postupne, dobré do košíka, tie "nevydarené" do kompostu.Ale čo s nimi? Kompótov z jabĺk v špajzke dosť, detskú výživu nikto nechce, a páliť sme sa okrem karamelu a ohníka na záhrade ešte nenaučili . Tak som vzala pár nožičiek rebarbory,jabĺk a išlo sa experimentovať. No jasné, oberala som ešte zbytky černíc, že by aj farba bola dobrá. Záver? Moji chlapi povedali:" Mamo, je to prudko jedlé !"

Mriežkový rebarborový koláč s jahodami a smotanou Mriežkový rebarborový koláč s jahodami a smotanou Vaše

Rebarbora má zaujímavú kyslastú chuť, hodí sa k mäsám, do marmelád, kompótov, buchiet a koláčov. Najväčší účinok má práve v koláčoch, najlepšie vynikne s jahodami či čerešňami. Podľa mágie sa rebarbora považuje za rastlinu lásky. Je jednou z najzdravších druhov zeleniny! Tento lahodný a šťavnatý dezert patrí k mojim naj!

Kysnutý slivkový koláč s rebarborou (fotorecept) Kysnutý slivkový koláč s rebarborou (fotorecept) Vaše

Recept som vytvorila kombináciou dvoch receptov: od Marijanky712 na buchty a od Babkamt na ovocný koláč s ich láskavým dovolením. Je čas dozrievania sliviek a iného ovocia, ktoré môžeme naň použiť.

Rebarorový koláč Rebarorový koláč Vaše

Tento recept som robila po prvý krát a osvečil sa výborne je moc chutný vrelo odporúčam každému.

Rebarbora cake Rebarbora cake Vaše

Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký obsah draslíka pomáha odvodňovať. Je bohatým zdrojom vlákniny, ktorá viaže tuky, detoxikuje telo, podporuje činnosť čriev a potláča zápchu. Tí, čo majú chorý žlčník a oslabené obličky by sa jej konzumácii mali vyvarovať. Podľa mágie sa rebarbora považuje za rastlinu lásky. Rebarbora sa voľakedy považovala za ovocie chudobných, ktorým rástla na dvoroch. Podľa starých pranostík je chuťovo i vitamínovo najlepšia.

Rebarborové jablká (fotorecept) Rebarborové jablká (fotorecept) Vaše

...hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni. :-))

Rebarborovo-jahodový koláč Rebarborovo-jahodový koláč Vaše

Všetci, ktorí máte radi lepkavé cesto a máganie sa v ňom, vrelo odporúčam, prídete si na svoje počas výroby. Inak nie, vtipkujem, dobrý je, fakt.

Rebarborový cheesecake Rebarborový cheesecake Vaše

Pokiaľ máte doma v záhradke čerstvú rebarborku a neviete, ako s ňou naložiť, pretože všetky tradičné kysnuté a krehké koláče, či koláče s posýpkou vás už omrzeli, je čas skúsiť upiecť čosi netradičné a to tento krémový vegan cheesecake. Hodvábne tofu zrovna pri tomto cheesecake-u ma prekvapilo hlavne svojou tvarohovou chuťou, z ktorej som bola veľmi milo prekvapená. Tofu som ochutnala však aj za surova, no chuťovo mi vtedy nesadlo, no upečený koláč chutil skvelo, preto verím, že zachutí aj vám.

Hustý jahodový sirup s rebarborou a vanilkou (fotorecept) Hustý jahodový sirup s rebarborou a vanilkou (fotorecept) Vaše

...je čas jahôd, teraz si ich užívame na každom kroku, ale toto jahodové obdobie trvá len krátko... preto sa rôznymi spôsobmi snažíme uchovať si tú úžasnú vôňu a chuť, aby sme sa z nich mohli tešiť, pochutnávať si na nich aj po zvyšok roka... preto Vám ponúkam tento voňavý osviežujúci jahodový sirup :)

Rebarbora s jogurtom a posýpkou (fotorecept) Rebarbora s jogurtom a posýpkou (fotorecept) Vaše

Chutny rebarborovy dezert. S jogurtom, javorovym sirupom a posypkou, ktoru si mozete spravit aj do zasoby.

Voňavý rebarborový koláč Voňavý rebarborový koláč Vaše

Rebarbora sa vraj má jesť iba do sv. Jána, lebo potom obsahuje veľa kyseliny šťavelovej, ktorá môže spôsobovať problémy. Preto som využila čas a napiekla tento koláč. Pridala som doň čerstvo potlčené koreniny, vďaka ktorým nie len výborne chutí, ale aj krásne vonia.

Rebarborový koláč (fotorecept) Rebarborový koláč (fotorecept) Vaše

Treba vyuzit rebarborovu sezonu. Upecte si chutny kolac...

Jahodovo-rebarborový koláč bez múky Jahodovo-rebarborový koláč bez múky Vaše

Rebarborová sezóna je už v plnom prúde a ak si neviete dať rady čo s ňou, tu je jeden skvelý recept na jej využitie! Pozrite si náš blog, kde nájdete viac zdravých receptov! http://foodmakesushigh.blogspot.sk/

«1 2 ...5 »


Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Hrajte o nový mixér s Rajo smotanami Extra! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máte chuť dopriať si niečo extra? Vyskúšajte smotanovú novinku určenú všetkým gurmánom - Rajo smotany Extra s vyšším obsahom tuku.

Súťaž na máj o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v máji odmeňujeme autorov najobľúbenejších receptov na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na máj o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pripojte sa aj v máji do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Apríl
Máj 2015
123
45678910
11121314151617
1819202122 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Magazín

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.

7 nových toastových trendov
- Inzercia -
Verili by ste, že toasty a móda majú veľa spoločného? Keď sa Slovákmi obľúbeného jedla chopia módni blogeri a použijú kvalitné ingrediencie, bežný toast sa rázom premení na Fashion toast.

Bryndzové chuťovky
Tapas sú fenoménom španielskej kuchyne, španielskej pohostinnosti. Ide o malé chlebíky, hrianky či chuťovky, ktoré sa pripravujú na tisíce spôsobov.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 21/2015: Pohostenie pre priateľov Pohostenie pre priateľov
Časopis Varecha v piatok 22. mája v denníku Pravda.


TOPlist