Rebarbora


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú rebarbora:

«1 2 ...5 »
Recept bez obrázku Jablkovo-rebarborový lekvár Vaše

Na záhrade už dozreli jablká, cupocú jedno po druhom do trávy. Zbieram ich postupne, dobré do košíka, tie "nevydarené" do kompostu.Ale čo s nimi? Kompótov z jabĺk v špajzke dosť, detskú výživu nikto nechce, a páliť sme sa okrem karamelu a ohníka na záhrade ešte nenaučili . Tak som vzala pár nožičiek rebarbory,jabĺk a išlo sa experimentovať. No jasné, oberala som ešte zbytky černíc, že by aj farba bola dobrá. Záver? Moji chlapi povedali:" Mamo, je to prudko jedlé !"

Mriežkový rebarborový koláč s jahodami a smotanou Mriežkový rebarborový koláč s jahodami a smotanou Vaše

Rebarbora má zaujímavú kyslastú chuť, hodí sa k mäsám, do marmelád, kompótov, buchiet a koláčov. Najväčší účinok má práve v koláčoch, najlepšie vynikne s jahodami či čerešňami. Podľa mágie sa rebarbora považuje za rastlinu lásky. Je jednou z najzdravších druhov zeleniny! Tento lahodný a šťavnatý dezert patrí k mojim naj!

Kysnutý slivkový koláč s rebarborou (fotorecept) Kysnutý slivkový koláč s rebarborou (fotorecept) Vaše

Recept som vytvorila kombináciou dvoch receptov: od Marijanky712 na buchty a od Babkamt na ovocný koláč s ich láskavým dovolením. Je čas dozrievania sliviek a iného ovocia, ktoré môžeme naň použiť.

Rebarorový koláč Rebarorový koláč Vaše

Tento recept som robila po prvý krát a osvečil sa výborne je moc chutný vrelo odporúčam každému.

Rebarbora cake Rebarbora cake Vaše

Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký obsah draslíka pomáha odvodňovať. Je bohatým zdrojom vlákniny, ktorá viaže tuky, detoxikuje telo, podporuje činnosť čriev a potláča zápchu. Tí, čo majú chorý žlčník a oslabené obličky by sa jej konzumácii mali vyvarovať. Podľa mágie sa rebarbora považuje za rastlinu lásky. Rebarbora sa voľakedy považovala za ovocie chudobných, ktorým rástla na dvoroch. Podľa starých pranostík je chuťovo i vitamínovo najlepšia.

Rebarborové jablká (fotorecept) Rebarborové jablká (fotorecept) Vaše

...hoci ešte v záhrade na strome nedozreli, ja už mám svoju úrodu v kuchyni. :-))

Rebarborovo-jahodový koláč Rebarborovo-jahodový koláč Vaše

Všetci, ktorí máte radi lepkavé cesto a máganie sa v ňom, vrelo odporúčam, prídete si na svoje počas výroby. Inak nie, vtipkujem, dobrý je, fakt.

Rebarborový cheesecake Rebarborový cheesecake Vaše

Pokiaľ máte doma v záhradke čerstvú rebarborku a neviete, ako s ňou naložiť, pretože všetky tradičné kysnuté a krehké koláče, či koláče s posýpkou vás už omrzeli, je čas skúsiť upiecť čosi netradičné a to tento krémový vegan cheesecake. Hodvábne tofu zrovna pri tomto cheesecake-u ma prekvapilo hlavne svojou tvarohovou chuťou, z ktorej som bola veľmi milo prekvapená. Tofu som ochutnala však aj za surova, no chuťovo mi vtedy nesadlo, no upečený koláč chutil skvelo, preto verím, že zachutí aj vám.

Hustý jahodový sirup s rebarborou a vanilkou (fotorecept) Hustý jahodový sirup s rebarborou a vanilkou (fotorecept) Vaše

...je čas jahôd, teraz si ich užívame na každom kroku, ale toto jahodové obdobie trvá len krátko... preto sa rôznymi spôsobmi snažíme uchovať si tú úžasnú vôňu a chuť, aby sme sa z nich mohli tešiť, pochutnávať si na nich aj po zvyšok roka... preto Vám ponúkam tento voňavý osviežujúci jahodový sirup :)

Rebarbora s jogurtom a posýpkou (fotorecept) Rebarbora s jogurtom a posýpkou (fotorecept) Vaše

Chutny rebarborovy dezert. S jogurtom, javorovym sirupom a posypkou, ktoru si mozete spravit aj do zasoby.

Voňavý rebarborový koláč Voňavý rebarborový koláč Vaše

Rebarbora sa vraj má jesť iba do sv. Jána, lebo potom obsahuje veľa kyseliny šťavelovej, ktorá môže spôsobovať problémy. Preto som využila čas a napiekla tento koláč. Pridala som doň čerstvo potlčené koreniny, vďaka ktorým nie len výborne chutí, ale aj krásne vonia.

Rebarborový koláč (fotorecept) Rebarborový koláč (fotorecept) Vaše

Treba vyuzit rebarborovu sezonu. Upecte si chutny kolac...

Jahodovo-rebarborový koláč bez múky Jahodovo-rebarborový koláč bez múky Vaše

Rebarborová sezóna je už v plnom prúde a ak si neviete dať rady čo s ňou, tu je jeden skvelý recept na jej využitie! Pozrite si náš blog, kde nájdete viac zdravých receptov! http://foodmakesushigh.blogspot.sk/

Rebarborový koláč (fotorecept) Rebarborový koláč (fotorecept) Vaše

Dostala som 500 g lacnej slovenskej rebarbory. Hľadala som recept tu na Vareche, ale nevedela som sa rozhodnúť z veľkej ponuky. Nakoniec som našla prijateľný recept v mojej kuchárskej knihe Múčniky od p. Dullovej. Vnučke koláčik veľmi chutí, hoci najprv nevedela, čo je rebarbora.

Rebarborový koláč (fotorecept) Rebarborový koláč (fotorecept) Vaše

Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný jarný koláč.

Jednoduchý rebarborový paj Jednoduchý rebarborový paj Vaše

Rychly,jednoduchy a nas oblubeny osviezujuci kolacik :)

«1 2 ...5 »


Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
151617181920 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist