Slovenský rezeň zo zeleru fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 1. decembra 2016

Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme ho už taký prejedený, že treba aj niečo diétnejšie, Zobraziť celý popisNie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme ho už taký prejedený, že treba aj niečo diétnejšie, no nie ?

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 veľký
podla počtu rezňov plátky
podla počtu rezňov plátky
podla počtu rezňov plátky
na potretie
na potretie
na obalenie
na obalenie
na obalenie
na varenie




Postup

  1. 1

    Zeler som očistil a orezal šesť okrajov. To aby mi vznikla, akože kocka. Ta sa bude lepšie krájať. Orezky som odložil na polievku. Plátky som krájal na 5 mm.

    Slovenský rezeň zo zeleru (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dal variť vodu toľko aby mi tam vošli všetky plátky zeleru. Do vody som pridal soľ a šťavu z jedného citróna. Nechal rozvariť a potom som tam vložil zeler, ktorý som varil 5 minút.

    Slovenský rezeň zo zeleru (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tej dobe som ho vytiahol a dal na osušku. Keď som mal obe strany suché, tak som ich dal aby mi pasovali dva kúsky na seba. Podla krajania. Teraz som jeden potrel horčicou a párny čili omáčkou. Na horčicu som dal šunku a na čili omáčku plátok údeného boku s cesnakom. Pred tým ako som ich spojil, tak do stredu som dal plátok tvrdého syra.

    Slovenský rezeň zo zeleru (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po spojení po dvoch kúskoch zeleru som nožom orezal všetko čo trčalo spoza zeleru. Lepšie sa bude obaľovať v klasickom troj obale. Potom som už len vyprážal z oboch strán.

    Slovenský rezeň zo zeleru (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nechal som odsať olej na papierovej utierke a môžem podávať. Prílohu si zvolte sami. Ja som to mal so zeleninovým šalátom. Želám dobrú chuť.

    Slovenský rezeň zo zeleru (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klukodvody
Člověče příteli. Smažený celer přímo miluji, ale naplnit ho šunkou nebo slaninou jsem ještě nedělal a ani mně to nenapadlo. To je super vychytávka. Moc děkuji za nápad, ukládám, hvězdičkuji a oba Tě zdravíme a přejeme klidný Advent.
capko
Pridávam sa s tichým súhlasom.Už som to aj manželke ukázal, že nie len samotný zeler, ale plnený spravíme. Vďaka za nápad. 5*.
evelynba
Takisto ma plniť nenapadlo, dobrý nápad. Urobím, môj manžel zeler miluje. Ale nerozpadáva sa to? Netreba to spichnúť dokopy? Inak ja pred vysmážaním zeler nevarím, netreba, iba ho predtým posolím a nechám stáť, aby sa ochutil. Po vysmažení nie je vôbec tvrdý, je výborný, konzistenciu má podobnú ako pevnejšie biele rybacie mäso.
denyany
Zeler máme radi, rezeň ale nemusím. No zelerový plnený rezeň - to by som rada ochutnala. Aj mi napadlo, či je potrebné variť ten zeler... určite vyskúšam.
veronikkka
poznám a robievam. :-) ja plním dusenou šunkou a camembertom, ktorý rozrežem na 2 polovice, doprostred vložím plátok šunky a celé medzi 2 kolieska povareného zeleru v osolenej citronovej vode do polomäkka. obalím v trojobale a vypražím. podávam so zemiakovou kašou a s tatárskou omáčkou.je to pochúťka:-)))
Tebe za Tvoj recept @Patroveckypitrs zaslúžených 5* dávam!
sracz
... aj tento Tvoj rcp, kamarát @patroveckypitrs čaká na bývalej "točni" košického MMM v Seni a určite ho odkúšam. Riadim sa totiž "vihodniarskeho" (ale nepochybujem, že aj celoslovenského), "šicko, okolo čeho šviňa /bravčová šunka a údený bok) ľem prebehňe, muši bic bars fajne až prefajne! Véééľo hvizdičky na ňebe, ... povedala ja Tebe, ...!
izabella929
Dávam do vody, kde predváram rôzne zeleniny na špic noža sódy bikarbony, zeler ti zostane po uvarení pekný biely...ak varíš zelenú zeleninu, zostane pekná zelená a nestratí farbu..tak to len tak na okraj...nie je to kritika, len dobrá rada..)
evanaaa
Rezne, hranolky, šalát, všetko z celeru, ja ho dávam len do polievky, len trochu si z neho dám na tanier, ostatné vyhodím, muž ani len neochutná, nejde mi tá chuť......práve preto by ma zaujímalo, či v takejto úprave chutí inak?
kukulienka71
haha, úvod dobrý:-DD chlap sa v tebe nezaprie, ak zelenina, tak s mäsom:-) vyprážala som už aj zeler, ale kaleráb nám chutí viac, možno mu ešte dám jednu šancu, takto po tvojom;-)
cesminaz
Priznam sa,ze kalerab zvyknem obcas vyprazit,ale zeller by ma nenapadlo.Ale je to fakt dobry napad ;-P
patroveckypitrs
Tento zeler bol akože bio kvality, je to vo hviezdach.Obyčajne keď ho potriem octom a prevarím v citrónovej vode ostane pekný biely. Skúsim ešte podla teba s tou sódou @Izabella929. Gigant kaleráb aj ja tiež robím. Zeler po tom prevarení s citrónom trochu zmení svoju chuť. A ta horčica - čili omáčka, údené, šunka a sýr ho ohromne ochutia. Ak nie je údený bok s cesnakom, tak zeler potriem strúčikom cesnaku.
violetacamorova
Jééj Pripomenul si mi, že mám krásky zeler a je čakateľ. Tiež ma napadli slevenské rezne, ale ďakujem za vylepšenie......