Slovenský cibuľový šalát zemiakový

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento šalát robíme v rodine už veľa rokov k smaženému mäsu tu je naša výroba.

8-10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke tak aby sa nerozvarili necháme vychladnúť. V inom hrnci vo vode uvaríme zeleninu s octom, cukrom, mleté čierne korenie, bujónom a osolíme. Ak je zelenina uvarená pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú nacháme prejsť varom asi 3 minúty. Očistené zemiaky nakrájame na kocky do misy pridáme nakrájanú zeleninu aj uhorkami na drobno.
  2. Ďalej pridáme horčicu, olej, nálev z uhoriek a vývar zo zeleniny aj s cibuľou asi tak aby po premiešaní všetkého šalát bol viac mokrý ako suchý. Zemiaky to stiahnu. Všetko dobré premiešame prípadne dosolíme a necháme postať aspoň 3 hodiny. Podávame k smaženému mäsu. Dobrú chuť.