Slovenský cibuľový šalát zemiakový
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento šalát robíme v rodine už veľa rokov k smaženému mäsu tu je naša výroba.
8-10 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke tak aby sa nerozvarili necháme vychladnúť. V inom hrnci vo vode uvaríme zeleninu s octom, cukrom, mleté čierne korenie, bujónom a osolíme. Ak je zelenina uvarená pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú nacháme prejsť varom asi 3 minúty. Očistené zemiaky nakrájame na kocky do misy pridáme nakrájanú zeleninu aj uhorkami na drobno.
- Ďalej pridáme horčicu, olej, nálev z uhoriek a vývar zo zeleniny aj s cibuľou asi tak aby po premiešaní všetkého šalát bol viac mokrý ako suchý. Zemiaky to stiahnu. Všetko dobré premiešame prípadne dosolíme a necháme postať aspoň 3 hodiny. Podávame k smaženému mäsu. Dobrú chuť.