Slovenská fazuľová polievka - Sup t̄hạ̀w s̄lo wā keīy - ซุปถั่วสโลวาเกีย-

Autor receptu: 2010

Co sa stane ked azijsky sefkuchar s- dobrym umyslom- zacne varit slovensku fazulovu podla receptu z internetu... asi to iste ako ked slovenska kucharka zacne varit podla receptu thajske s dobrym umyslom....

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. No snaha bola vsetko bolo nastudovane ale uz zaciatok bol domotany... Suroviny su hlavny problem, takze si dal namocit namiesto nasej bielej alebo strakatej fazule, azijsku azuki ktora je vyborna ale nikdo o nej na slovensku nepocul.
  2. Fazula sa oplachla a dala tak varit ako podla nasho receptu, len s dobrym zamerom "zlepsit"chut a tak si pridal susene chilly papricky v celku , cerstvy bobkovy list, nove korenie a cierne korenie ako u nas, plus jednu celu cibulu v supke. A dal varit.
  3. Udena klobasa ako klobasa , maso ako maso .Tak si nakrajal Spanielske chorizo s udenym masom a madarska cervena paprika sladka nie je az tak bezna surovina tak si nahradil udenou spanielskou" vyzera podobne" .Dal na panvicu s trochou oleja oprazil cervenu cibulu nakrajanu na drobno aj cesnak pridal udenu papriku na kusky nakrajane udene maso a chorizo a vsetko oprazil. Vsetko pridal do variacej fazule.
  4. Ako tu jedna varechacka hovorila : "treba aby sa lyzica mala o co opriet".Tak si pridal zemiaky na krajane na kocky a tiez mrkvu.Jeden zemiak sa dal skor varit aby zahustil polievku. Varil , varil dokial zemiaky neboli makke.To by u nas tak skoncilo ale v nie v azii nemoze to byt take" fadne".
  5. Servirovanie, treba ku kazdnemu jedlu farebnu oblohu a tu sa recept uplne "rozpadol". Jarna cibulka na drobno nakrajana, petrzlenova vnat na drobno nakrajana, jasne ze nemoze chybat cerstve cervene chilly na drobno nakrajane. A este daco chrumkave , na drobno nakrajana cibula oprazena na oleji do zlatista a osusena a dobra lyzica kvalitnej kyslej smotany. Vysledok , uplna bomba ...aj ked nemala nic do cinenia so slovenskou fazulovou. Presne to iste je ked si slovenske kucharky nechtiac pomenia originalny recept ale vysledok je aj tak vyborny aj ked trochu iny. PS: A nesmela chybat porcelanova lyzica ako na Slovensku. Dobru chut.