Slonie slzy

Slonie slzy
Foto: scotland
scotlandScotland, recept pridal: 12. novembra 2011 19:03Ďalšie jeho recepty

receptík od mojej mamky.

Suroviny

20
porcií
45
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

žltky vymiešame s cukrom,postupne pridavame huhy sneh,muku s praskom do peciva,kakao.cesto vylejeme na mastny papier a dame piect,asi na 15minut. horuci vyklopime na vlhku utierku a prehneme na polovicu,a nechame vychladnut. Maslo,vymiesame s praskovym cukrom,a vanilkovym.Orechy sparíme horúcim mliekom a vychladnute potom zmiesame s maslom. Vychladnute cesto rozložíme,vnutornú stranu natrieme,plnkou,uložíme na nu banany a cesto opat prehneme.vrch,potrieme plnkou a posypeme mletymi orechami.dame stuhnut.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • astheart, 13. novembra 2011 o 09:30
    Jsem moc ráda, že je tu ten recept. Už jsem se to chystala mockrát vyzkoušet. Tenhle recept je i s ořechy - mňam!


  • tinca, 13. novembra 2011 o 10:21
    často som ich robievala, díky za pripomenutie :)


  • dorisa, 13. novembra 2011 o 10:22
    Pekné sú oba recepty aj koláče.


  • marta5, 13. novembra 2011 o 10:33
    Krásne a chutné,urobím na Vianoce.


  • scotland, 13. novembra 2011 o 10:52
    dakujem pekne...........


  • betty21, 13. novembra 2011 o 12:04
    Krásne obidva :) KK


  • tatranka, 13. novembra 2011 o 13:46
    Krásne zákusky.Mám rada tento tip zákuskov.Kúsok ovocia a nejaký chutný krém.Potom už len kávička a pohoda je ohromná.


  • evanaaa, 13. novembra 2011 o 17:04
    Slonie slzy mám v receptoch zapísané aspoň 40 rokov, no robila som ich len raz. Aj keď je to klasické piškótové cesto, pekne to ukáže. Ale do stredu po upečení je dobré dať alobalom obalenú rolku napr. z kuch.papierových utierok alebo podobnú, aby sa zachoval tvar tej slzy, potom keď to po vychladnutí rozprestrieš, neláme sa to a dobre sa ohne. Ale ako vidím, tebe sa to podarilo aj bez toho, máš peknú aj tú roládu .


  • scotland, 13. novembra 2011 o 17:20
    dakujem za super tip,este som to tak nerobila,vyskusam na vianoce.....dakujem


  • marianne69, 13. novembra 2011 o 17:29
    velmi pekny zakusok,tiez poznam orechovy,vydaril sa ti krasne


  • remcula, 13. novembra 2011 o 18:22
    Dělávám je, jsou vynikající a hodí se na slavnostní příležitost.


  • esi, 13. novembra 2011 o 19:01
    Nerobila som, uložím a vyskúšam.


  • 3sandra3, 13. novembra 2011 o 19:12
    Slonie slzy mi tu včera unikli,,, až ich tu vidím...ukladám si do kk


  • 3sandra3, 13. novembra 2011 o 19:13
    Oprava: až dnes ich tu vidím....


  • cica2, 16. novembra 2011 o 16:25
    krásne sa ti vydarili!


  • katca22, 17. novembra 2011 o 13:56
    tento koláčik si pamätám ešte z detstva keď ho robievala mamka.. ďakujem za pripomenutie, hneď som ho urobila aj ja, ale v bezlepkovej verzii, keďže som celiatik a bol super...teda ešte je :)


  • mariaklara, 14. februára 2012 o 17:28
    Slzy tiež poznám, sú mňam.


  • jankad, 2. januára 2013 o 20:53
    Práve sme koláčik nakrájali a ochutnali, dúfala som, že nám vydrží dva dni, ale veru nestihne vydržať - taký je mňamkový :0


  • zuzu61, 28. marca 2013 o 14:24
    a ten druhy zakusok je aky tiez dobre vyzera



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist