Banánová roláda (fotorecept)

Banánová roláda (fotorecept)
Foto: mamina2
mamina2Mamina2, recept pridal: 10. októbra 2010 13:38Ďalšie jeho recepty

asi sú to neni slonie slzy ... my to volame dobra piškota alebo to s tým banánom :)

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

zo štyroch bielkov si spravime sneh.
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 1

2

z 2 celych vajec,4 žltkov a cukru vyslahame penistu masu...
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 2

3

primiesame muku,sodu bicarbonu, zamiesame a opatrne vmiesame sneh... vylejeme na masny papier
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 3

4

pecieme ,potom vyberieme, zrolujeme a prikryjeme, vlhkou utierkou...

5

plnka : uvarime si husty puding zo zlateho klas a mlieka . dame ho vychladnut. maslo a cukor si tiez zmixujeme a potom primiesame puding.

6

cesto si rozvinieme natrieme nejakym kyslejsim džemom...
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 6

7

na to natrieme plnku...
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 7

8

na kraj dame banany...a pomaly zrolujeme
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 8

9

na vrch potom natrieme zvysok plnky, a posypeme postruhanou cokoladou alebo grankom...dobru chuť
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • garanco, 10. októbra 2010 o 17:55
    Na slonie slzy použi tmavší krém - najlepšie orechový, roládu nekrúť, iba prehni napolovice, aby bol banán v tej časti, ktorá sa ohýba, potom bude "ozajstné oko - slza".


  • elisticka, 10. októbra 2010 o 18:21
    @mamina2 roládka sa musela vydariť ked si mala takého šikovného pomocníka:-))))


  • danculka, 10. októbra 2010 o 19:13
    Piškóta vyzerá dobre,ale slza to nie je,tak ako ,,garanko,, píše piškóta sa netočí.Urob tak ako píše,kedˇto budeš krájať bude to slonia slza.


  • aja1616, 11. októbra 2010 o 08:55
    Vám sa to pečie, keď chce každý pomáhať. Každý chvíľku ťahá pílku. U nás to bolo tiež tak, ale už to máme za sebou.


  • mamina2, 11. októbra 2010 o 10:10
    musela som to premenovat aby som nezavadzala zbytocne :D no u nas to je tazsie ked mi deti pomahaj pretoze musim davat este aj pozor, zišiel by sa mi este pár oči a par ruk :)


  • marienka44, 11. októbra 2010 o 14:57
    Vidim, ze rolada sa nelamala pri toceni, aj ked tam bola soda bic. Ja robim len zo 4 vajec, tento recept vyskusam.


  • olika, 11. októbra 2010 o 16:55
    Slonie slzy robím tak, že upečené cesto prehnem cez valček na cesto, nechám tak na valčeku ochladnúť a vytvorí sa tvar slzy (kvapky). Potom to naplním, dnu dám samozrejme viac krému, aby sa slza vyplnila.


  • tataika, 11. októbra 2010 o 18:35
    SLONÍ SLZY DĚLÁM TAKY ALE JINÉ. TĚSTO TMAVÉ, SVĚTLÝ KRÉM ,DOVNITŘ BANÁN, ROLÁDA SE PŘELOŽÍ A KRÁJÍ SE ZE ŠIKMA-PO UKROJENÍ TVOŘÍ SLZU.


  • evanaaa, 11. októbra 2010 o 21:39
    Práve ten spôsob ohnutia robí z toho to, čo je v názve - tú slzu.


  • marianne69, 27. októbra 2010 o 10:45
    Vyborna roladka a s takymi neodolatelnymi pomocnikmi sa musela podarit


  • mamina2, 28. októbra 2010 o 11:52
    :D podarila,ale vacsinu si pomocnici aj zjedli, vtedy si vzdy poviem : bola dobra :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist