Banánová roláda (fotorecept)

Banánová roláda (fotorecept)
Foto: mamina2
mamina2Mamina2, recept pridal: 10. októbra 2010 13:38Ďalšie jeho recepty

asi sú to neni slonie slzy ... my to volame dobra piškota alebo to s tým banánom :)

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

zo štyroch bielkov si spravime sneh.
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 1

2

z 2 celych vajec,4 žltkov a cukru vyslahame penistu masu...
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 2

3

primiesame muku,sodu bicarbonu, zamiesame a opatrne vmiesame sneh... vylejeme na masny papier
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 3

4

pecieme ,potom vyberieme, zrolujeme a prikryjeme, vlhkou utierkou...

5

plnka : uvarime si husty puding zo zlateho klas a mlieka . dame ho vychladnut. maslo a cukor si tiez zmixujeme a potom primiesame puding.

6

cesto si rozvinieme natrieme nejakym kyslejsim džemom...
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 6

7

na to natrieme plnku...
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 7

8

na kraj dame banany...a pomaly zrolujeme
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 8

9

na vrch potom natrieme zvysok plnky, a posypeme postruhanou cokoladou alebo grankom...dobru chuť
Banánová roláda (fotorecept)  - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • garanco, 10. októbra 2010 o 17:55
    Na slonie slzy použi tmavší krém - najlepšie orechový, roládu nekrúť, iba prehni napolovice, aby bol banán v tej časti, ktorá sa ohýba, potom bude "ozajstné oko - slza".


  • elisticka, 10. októbra 2010 o 18:21
    @mamina2 roládka sa musela vydariť ked si mala takého šikovného pomocníka:-))))


  • danculka, 10. októbra 2010 o 19:13
    Piškóta vyzerá dobre,ale slza to nie je,tak ako ,,garanko,, píše piškóta sa netočí.Urob tak ako píše,kedˇto budeš krájať bude to slonia slza.


  • aja1616, 11. októbra 2010 o 08:55
    Vám sa to pečie, keď chce každý pomáhať. Každý chvíľku ťahá pílku. U nás to bolo tiež tak, ale už to máme za sebou.


  • mamina2, 11. októbra 2010 o 10:10
    musela som to premenovat aby som nezavadzala zbytocne :D no u nas to je tazsie ked mi deti pomahaj pretoze musim davat este aj pozor, zišiel by sa mi este pár oči a par ruk :)


  • marienka44, 11. októbra 2010 o 14:57
    Vidim, ze rolada sa nelamala pri toceni, aj ked tam bola soda bic. Ja robim len zo 4 vajec, tento recept vyskusam.


  • olika, 11. októbra 2010 o 16:55
    Slonie slzy robím tak, že upečené cesto prehnem cez valček na cesto, nechám tak na valčeku ochladnúť a vytvorí sa tvar slzy (kvapky). Potom to naplním, dnu dám samozrejme viac krému, aby sa slza vyplnila.


  • tataika, 11. októbra 2010 o 18:35
    SLONÍ SLZY DĚLÁM TAKY ALE JINÉ. TĚSTO TMAVÉ, SVĚTLÝ KRÉM ,DOVNITŘ BANÁN, ROLÁDA SE PŘELOŽÍ A KRÁJÍ SE ZE ŠIKMA-PO UKROJENÍ TVOŘÍ SLZU.


  • evanaaa, 11. októbra 2010 o 21:39
    Práve ten spôsob ohnutia robí z toho to, čo je v názve - tú slzu.


  • marianne69, 27. októbra 2010 o 10:45
    Vyborna roladka a s takymi neodolatelnymi pomocnikmi sa musela podarit


  • mamina2, 28. októbra 2010 o 11:52
    :D podarila,ale vacsinu si pomocnici aj zjedli, vtedy si vzdy poviem : bola dobra :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist