Slivkový koláč s marcipánom (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som piekla tento koláčik, je z lístkového cesta, rýchly, na prípravu, zdĺhavejší na pečenie.
16 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny, ostalo mi polovica marcipánu, potrebovala som ho zužitkovať.
- Kedže som mala tvrdší marcipán, tak som ho najemno nastrúhala do misky. Pridala som žĺtka a solamyl...
- .... vymiešala som hmotu...
- ...pridala smotanu a rum. Všetko spolu som premiešala. Marcipánová hmota je pripravená.
- Lístkové cesto som si na doske rozvaľkala na väčší plát(mal by byť kruh)
- Cesto som vložila do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy tak, že okraje majú prečnievať(tieto sa potom prehodia cez plnku).
- Do cesta vlejeme polovicu marcipánovej zmesi....
- ... poukladáme štvrťky sliviek( ja som mala kompótové)...
- ...a tie sa zalejú zbytkom marcipánovej zmesi.
- Prečnievajúce okraje cesta preložíme smerom do stredu formy, cez plnku. Poprepichujeme vidličkou, potrime vajcom a na vrch nasypeme rozdrvené píniové oriešky. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca jednu hodinu.
- Hotový koláč hneď, ešte horúci potrieme džemom.
- Hotový koláč.
- Po vychladnutí krájame na kúsky.