Slivkový koláč s marcipánom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som piekla tento koláčik, je z lístkového cesta, rýchly, na prípravu, zdĺhavejší na pečenie.

16
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny, ostalo mi polovica marcipánu, potrebovala som ho zužitkovať.
  2. Kedže som mala tvrdší marcipán, tak som ho najemno nastrúhala do misky. Pridala som žĺtka a solamyl...
  3. .... vymiešala som hmotu...
  4. ...pridala smotanu a rum. Všetko spolu som premiešala. Marcipánová hmota je pripravená.
  5. Lístkové cesto som si na doske rozvaľkala na väčší plát(mal by byť kruh)
  6. Cesto som vložila do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy tak, že okraje majú prečnievať(tieto sa potom prehodia cez plnku).
  7. Do cesta vlejeme polovicu marcipánovej zmesi....
  8. ... poukladáme štvrťky sliviek( ja som mala kompótové)...
  9. ...a tie sa zalejú zbytkom marcipánovej zmesi.
  10. Prečnievajúce okraje cesta preložíme smerom do stredu formy, cez plnku. Poprepichujeme vidličkou, potrime vajcom a na vrch nasypeme rozdrvené píniové oriešky. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca jednu hodinu.
  11. Hotový koláč hneď, ešte horúci potrieme džemom.
  12. Hotový koláč.
  13. Po vychladnutí krájame na kúsky.