Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta fotorecept

marianne - fotkamarianne, 7. augusta 2012
Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept)
Foto: marianne

Recept je z knihy od Mireille Guilianovej: Prečo Francúzky nepriberajú.Aj keď podľa môjho názoru priberajú tak isto ako ostatní smrteľníci,len skladba ich jedálnička je Zobraziť celý popisRecept je z knihy od Mireille Guilianovej: Prečo Francúzky nepriberajú.Aj keď podľa môjho názoru priberajú tak isto ako ostatní smrteľníci,len skladba ich jedálnička je snáď iná.Ale kniha výborná,stojí za prečítanie.Dajú sa použiť aj čerešne,jablká,hrušky či figy.Podáva sa s troškou zmrzliny.Tiež výborná príloha k ryži,zemiakom,cestovinám namiesto kompotu..

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
1 PL
1 PL
1/4 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Slivky umyjeme a rozkrájame na štvrtinky.Prelejeme ich citronovou šťavou a necháme 10 minút marinovať.

    Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame cukor so škoricou(dala som trstinový).Na teflonovej panvici rozohrejeme máslo,pridáme slivky a posypeme zmäsou cukru a škorice.

    Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Povaríme na miernom plameni,pokiaľ nezmäknú(nesmú byť ale rozvarené,najlepšie sú pripravené al dente).Podávame pri izbovej teplote so zmrzlinou alebo bez nej.

    Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravovala som podľa tohto receptu.

    Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Je to naozaj dobručké.

    Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes som spravila jablkové,tiež mňam...

    Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

rea1
Mám recept na clafoutis, ktoré sa zaleje takým riedkym cestom na spôsob nášho palacinkového. A robievam to z čerešní. Takže skúsim aj tento tvoj konkurenčný recept.
marianne69
Ak mate dievcata radi slivky,tak nevahajte.Vyzera to,ze obycajne podusene slivky s cukrom a skoricou:-),ale vyborna sladkost,za par minut hotova,dala som k nej trosku vanilkovej zmrzliny,no mnam...
valeri
Určite dobré, dnes som mala podobné raňajky, ale bez zmrzliny a bez cukru, len dobre zrelé slivky s jhogurtom :-))
babav
Knihu mam v anglictine...bola tu dost popularna , su v nej zaujimave
recepty ako aj tento tvoj ....krasne nafoteny! Osobne si myslim ,ze francuzka kuchyna je vynikajuca a s priberanim je to ako s kazdym jedlom .... individualne ;-) .V knihe je poukazany zivotny styl,nie len recepty...pekne citanie.
nonna
Super, ide to na FBčko, nech aj iní sa potešia a zamlsajú si! Cesto žiadne vôbec nechýba.....
pivonka
Krásne si to nafotila, veľmi lákavý tanierik, to musí byť maškrta. Zišla by sa slivka na dvore.
Teraz o inom ovocí - dnes som kúpila v Jednote pri Mýte nektarinky po l,20 € a sú sladké, dozreté - tak ti posúvam tip. Kúpila som opatrne, iba na ochutnanie, ale zajtra sa tam ešte stavím, aby som sa ich aj najedla. Chcem sa ťa ešte spýtať - máš záhradku, prijala by si zukinu? :))
marianne69
Dakujem vsetkym za komentariky,potesili:-)@babay ta kniha je skvela u nas v knihkupectve mame asi pat titulov od tejto autorky,tak mi moji vzdy kupia,ked mam sviatok a ked nekupia kupim si ja:-D vyborne oddychove citanie...v slovencine beznadejne vypredane,tak kupujem v cestine,v anglictine nemaju.Francuzsko je moja srdcovka spolu so Slovenskom.
@pivonka pekne dakujem za tip,pozriem urcite,nektarinky mam velmi rada,ale az v stvrtok,dufam,ze este budu mat...zajtra musim na den odcestovat.
Zahradku nemam,ale cukinu by som prijala rada,ak sa Ti dost urodilo a mas nazvys,rada od teba kupim, chodim na nu do obchodu...
pivonka
Čo by si kupovala, urodilo sa, rada ti dám. Navrhni, kde a kedy sa stretneme. Mňa poznáš podľa cukín. :-))
astheart
Clafoutis je něco jako bublanina, jenže bez prášku do pečiva, takže těsto je skoro jako palačinkové. Alle chutná to podobně. Clafoutis bez těsta mi připadá vtipné. Ostatní jádrové ovoce se tak dá udělat taky! Myslím, že to musí všem chutnat!
marianne69
@pivonka kedykolvek okrem dneska.Ak Ti pasuje stvrtok,piatok alebo weekend.Ak by si nemohla aj buduci tyzden.Ti dakujem,si zlata:-) Mozeme sa stretnut pri Jednote alebo navrhni,kde ti to pasuje.Ja byvam pri parku.
pivonka
Tak to bývame neďaleko, ja bývam pri podjazde. Môžeme sa stretnúť vo štvrtok v parku. Čas navrhni ty, si zamestnaná.
daniela1
práve včera som si takéto slivočky urobila. Zdali sa mi kylsejšie tak som ich nakrájala, posypala škoricou, hnedým cukrom a šup do mikrovlnky na 2 a pol minúty + ruská zmrzka. super to bolo.
jamalinka
mňa zaujala tá kniha, o čom je prosím? iba o varení anepriberaní, alebo je to taký oddychový žáner na pobavenie? Slivky mám určite idem vyskúšať.
Škoda len, že nemám aspoň o 20 rokov menej ak by som všetko mala poskúšať čo tu nachádzam tak sa prasknem od toľkých dobrôt, či sladkých, slaných, kyslých atď... . Super stránka táto varecha, ďakujem tvorcom, že niečo takéto existuje......
marianne69
@dakujem za komentariky:-)@daniela1 no vida a ze francuzske:-))) aj ja som dnes maskrtila s ruskou zmrzlinou...@jamalinka je to jedno aj druhe,najdes tam aj vyborne receptiky,par rad ako sa dobre napapat a nepriberat,aj si oddychnes.Ale ak hladas nejaku dietu,tak tu v knihe nenajdes,nie je tu rozpisany jedalnicek,Je to skor o zivotnom style...@pivonka ,ak Ti to zajtra o 11:00 nevyhovuje,nic sa nedeje.Dnes vecer mi moja dobra susedka Janicka doniesla cuketu zo zahradky-jednu, ale riadnu:-),tak momentalne mam,ak by niekto potreboval surnejsie podaruj:-)....
pivonka
No čo už, každý má cukín dosť, je to najspoľahlivejšia úroda. Iné plodiny by si mali brať príklad. Keď minieš, daj vedieť. Dávam ti do pozornosti jeden link, to je podľa mňa zatiaľ najlepší recept z cukíny:  varecha.pravda.sk/recepty/cukinovo-kuraci-gulas-s-hlivou-...
Keďže varím iba pre seba, množstvo dávam odhadom, ale pridám zo tri zemiaky a jem bez chleba, je tam dosť zeleniny.
Sme skoro susedky - fakt psina - ja na bývam na 870.
marianne69
A vies ,ze sa mi prida,mam doma morcacie masko aj hlivu,no spravim.Dakujem @pivonka.
Uz som sa zlakla,ze si v 995 :-DDDDDD
Ak sa budes nudit,pribehni na kavu,mas to cez cestu:-)len sa ozvi,aby som bola doma.Prve poschodie, posledne dubove dvere po lavej strane.Nezabludis,take mame len my.
Ak by nieco,tu je moj email:mchrenscova@gmail.com
tothka
Je to super dievčence, ako ste sa tu našli, @marianne69 tvoj recept určite vyskúšam, nenáročné, ale fajn.
janger
@Marianka , tak tie krasne slovenske slivky ti teda trosilinku zavidim ;-). My tu mame ine druhy, tiez dobre, take gulatsie. Ale take poriadne slovenske by som si teda dala. Vyborny receptik. S tou zmrzlinkou to musi byt velmi dobre :-). Ja takto podobne robievam jablka.
michsamant
Tak sme si dnes urobili radost :) Urobila som @egreskinu bananovu zmrzlinu (len rozmixovala zmrznute banany) a udusila som k nej tvoje slivky. Kuchyna vonala krasne skoricovo, ja som miesto cukru dala palmovy cukor, co sa struha. Zmrzlina sa nam trosku rychlo topila, lebo sme mali este o 9 vecer 33st. a mozno som aj kratko nechala zmrazit banany. Ale boli vyborne studene, ozviezujuce a ktomu tie slivky.... mnam. Dakujem aj tebe aj @egreske za recept :)



marianne69
a ja mam radost,ze ste si Vy urobili radost @miska :-) nemas za co dakovat,ved Ty si mi so svojimi receptami nie jeden krat pomohla,som stastna,ze chutilo:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia