Slivkou plnená panenka na šípkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň vopred zalejeme sušené slivky tokajským vínkom (môžeme aj iným, ale tokajské dá mäsu tú správnu sladkastú chuť). Bravčovú panenku očistíme a prešpikujeme sušenými slivkami.
  2. Na panvicu dáme trošku oleja na ktorom panenku rýchlo opečieme zo všetkých strán. preložíme ju do pekáča a pečieme ešte 10–15 minút.
  3. Na panvičku, na ktorej sa piekla panenka, pridáme troška múky a šípkový lekvár. Vznikne omáčka, ktorú podľa potreby rozriedime zeleninovým vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením. Na tanier naservírujeme šípkovú omáčku a na omáčku poukladáme rezne z mäsa. Dekorujeme bylinkami.