Slivkou plnená panenka na šípkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
5 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup- Deň vopred zalejeme sušené slivky tokajským vínkom (môžeme aj iným, ale tokajské dá mäsu tú správnu sladkastú chuť). Bravčovú panenku očistíme a prešpikujeme sušenými slivkami.
- Na panvicu dáme trošku oleja na ktorom panenku rýchlo opečieme zo všetkých strán. preložíme ju do pekáča a pečieme ešte 10–15 minút.
- Na panvičku, na ktorej sa piekla panenka, pridáme troška múky a šípkový lekvár. Vznikne omáčka, ktorú
podľa potreby rozriedime zeleninovým vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením. Na tanier naservírujeme šípkovú omáčku a na omáčku poukladáme rezne z mäsa. Dekorujeme bylinkami.
|