Slávky
Slávky s feniklom
Autor receptu: redakcia
Slávky už bežne kúpite u predajcov rýb,
alebo v supermarketoch, v krajnom
prípade môžete použiť aj mrazené.
Konzumujeme len slávky, ktoré sa varom
otvoria, zatvorené vyhodíme.
Postup
- Omáčka: Najemno pokrájanú šalotku, fenikel
a zemiaky pomaly a krátko dusíme
(asi 10 minút) na masle so štipkou
soli. Dôležité je, aby šalotku nezhnedla. Potom pridáme biele
víno a varíme, až je víno takmer
vyvarené. Pridáme kurací vývar
a zredukujeme ďalším varom na
polovicu. Ďalej pridáme smotanu,
Ricard Pastis a povaríme asi 5 minút.
Scedíme a prepasírujeme cez
jemné sitko. Necháme vychladiť,
ochutíme soľou a korením.
- Slávky dôkladne očistíme a umyjeme. Pripravíme hrniec, do ktorého dáme pripravenú omáčku, necháme zovrieť. Pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a fenikel. Nakoniec pridáme
slávky a prikryjeme. Dusíme 4–5 minút, kým sa neotvoria.
Ihneď podávame.