Zeleninový koláč
Slaný zeleninový koláč
Autor receptu: varimpeciem
12 porcií |
90 minút príprava |
10+30 minút na 190 °C |
Postup
- Z masla, múky, soli a studenej vody urobíme kompaktné cesto. Za mňa to urobil kuchynský robot. Cesto dáme minimálne na pol hodinku do chladničky.
- Očistíme mrkvu a batat. Brokolicu rozdelíme na ružičky. Použiť môžete akúkoľvek zeleninu, akú máte práve v chladničke či komore. Smotanu zmiešame s vajíčkami, soľou, cesnakom, bazalkou.
- Cesto vytiahneme z chladničky, vyvaľkáme na nami požadovaný tvar, vložíme do formy, popicháme vidličkou a dáme do predhriatej rúry na 190 stupňov na cca 10-15 minút. Treba si sledovať. Keď sa vám bude zdať, že cesto začalo chytať farbu vyberieme.
- Ja som na predpečené cesto dala najprv mrkvu s batatom, posypala strúhaným syrom, znova mrkva s batatom a hore brokolicu. Na koniec zalejeme smotanou s vajíčkami. Na vrch som ešte nakrájala jarnú cibuľku a postrúhala syr.
- Koláč ďalej pečieme podľa potreby, mne to trvalo okolo pol hodinky, treba sledovať.