Cibuľový koláč
Slaný koláč s cibuľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Do misy dáme múku, droždie, vlažné mlieko, cukor, soľ a olej,
ešte nezmiešané prikryjeme utierkou a necháme odpočinúť na
teplom mieste asi 20 minút. Potom všetko spolu zmiešame
a zamiesime cesto, ktoré má byť podobné ako cesto na pizzu.
Potrieme ho troškou oleja, prikryjeme utierkou a necháme na
teplom mieste asi pol hodiny vykysnúť.
- Na troche husacej masti pomaly podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu domäkka, prilejeme smotanu na varenie a ochutíme muškátovým orieškom, osolíme, okoreníme. Keď cibuľa začne byť kašovitá, vypneme oheň. Nasekanú petržlenovú vňať, časť pažítky a nakrájanú slaninu pridáme k cibuli, zamiešame.
- Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a povrch rovnomerne
pokryjeme cibuľovou zmesou. V miske zmiešame kyslú smotanu, 3 celé vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým
orieškom, pridáme nasekanú pažítku, smotanu na šľahanie
a rozšľaháme metličkou. Touto zmesou polejeme povrch
koláča. Koláč dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 25 až
30 minút.
|