Cibuľový koláč

Slaný koláč s cibuľou

Autor receptu: redakcia

25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy dáme múku, droždie, vlažné mlieko, cukor, soľ a olej, ešte nezmiešané prikryjeme utierkou a necháme odpočinúť na teplom mieste asi 20 minút. Potom všetko spolu zmiešame a zamiesime cesto, ktoré má byť podobné ako cesto na pizzu. Potrieme ho troškou oleja, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi pol hodiny vykysnúť.
  2. Na troche husacej masti pomaly podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu domäkka, prilejeme smotanu na varenie a ochutíme muškátovým orieškom, osolíme, okoreníme. Keď cibuľa začne byť kašovitá, vypneme oheň. Nasekanú petržlenovú vňať, časť pažítky a nakrájanú slaninu pridáme k cibuli, zamiešame.
  3. Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a povrch rovnomerne pokryjeme cibuľovou zmesou. V miske zmiešame kyslú smotanu, 3 celé vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým orieškom, pridáme nasekanú pažítku, smotanu na šľahanie a rozšľaháme metličkou. Touto zmesou polejeme povrch koláča. Koláč dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 25 až 30 minút.