Slaný koláč alebo pizza podľa mňa...

mirian4 - fotkamirian4, 26. januára 2014
Slaný koláč alebo pizza podľa mňa...
Foto: mirian4

Všetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a samozrejme syrom; máme skleník tak v lete je to jedlo Zobraziť celý popisVšetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a samozrejme syrom; máme skleník tak v lete je to jedlo na týždennom jedálničku; v zime si pomáham zaváranými paradajkami alebo domácim lečom a tým čo chladnička dá ;-). Špeciálne je cesto, do ktorého pridávam ľanové a sézamové semiačka.

40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 šálky
1/4  bal
podľa chuti
1 ČL
1 ČL
1 PL
 (slanečky)
4 PL (Eidam)




Postup

  1. 1

    CESTO: 2 šálky hladkej múky zmiešame so soľou, ľanovými, sézamovými semiačkami a 1PL olivového oleja, pridáme kvások 1/4 kocky droždia rozmiešané v teplej vode s troškou cukru; cesto by malo byť redšie (riedime vlažnou vodou). Necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    PLNKA: Vykysnuté cesto dáme na plytký plech s papierom na pečenie, potrieme olejom, paradajkovou pastou s cesnakom a soľou a ukladáme ingrediencie podľa chuti: ja som dala na ľavú časť slanečky (sardely) + šampióny a na pravú kolbásku + čerstvé paradajky = takto dáme piecť do ružova. V mojej teplovzdušnej rúre to trvá 15 min.

  3. 3

    Po upečení posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dáme do teplej vypnutej rúry už len syr roztopiť. Nakrájame na porcie a DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

pravdah
Neviem, či je to myslené alternatívne, ale slanečky a sardely nie je to isté. Ale často sa to zamieňa. Sardela je druh ryby a slanečky su nakladané slede (velmi oblubené u zapadnych bratov). Chuťovo uplne iné. Ale recept je dobrý :-)
mirian4
Ďakujem za komentáre, teší ma váš záujem a verím, že si pochutnáte :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia