Slané špaldové krekry so sézamom podľa Hanky Zemanovej fotorecept
Foto: matavarecha
Sú to trvanlivé slané krekry a ešte k tomu zdravé ( pri použití 150 g pohánkovej a 100 g kukuričnej múky vhodné aj pre Zobraziť celý popisSú to trvanlivé slané krekry a ešte k tomu zdravé ( pri použití 150 g pohánkovej a 100 g kukuričnej múky vhodné aj pre celiatikov) Vhodné pre vianočné slané chrumkanie :-)
na 160 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín okrem sézamu vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na tenký plát medzi papierom na pečenie, posypeme sézamom a valčekom ho zatlačíme do cesta. Nakrájame. Pečieme na 160 °C 15 až 20 minút (záleží na tenkosti cesta). Krekry necháme dobre vychladnúť množstvo je na cca 2 plechy Robila som aj z 150 g pohánkovej a 100 g kukuričnej múky pre tetu čo má celiakiu len tieto sa dlhšie pečú a chuťovo tiež veľmi dobré Skúšala som aj obmenu s tymianom, môžeme použiť rôzne chute cesnak, rozmarín, štipka papriky, parmezán, tekvicové semiačka atď...
- 2
vypracované cesto
- 3
rozdelíme na dve časti
- 4
vyvaľkáme ho na tenký plát medzi papierom na pečenie takto sa nelepí
- 5
a prenesieme na plech aj s papierom ( vrchný dame preč)
- 6
rovnomerne posypeme sézamom a valčekom ho zatlačíme do cesta
- 7
nakrájame
- 8
a po upečení
- 2
Diskusia k receptu