Foto: vavan
rezy nemusia byť len sladké,môžu byť aj slané zároveň môžte toto cesto použiť ako korpus na slanú tortu Ø 24cm rozkrojiť na 3 časti Zobraziť celý popisrezy nemusia byť len sladké,môžu byť aj slané zároveň môžte toto cesto použiť ako korpus na slanú tortu Ø 24cm rozkrojiť na 3 časti
na 180° °C
Postup
-
1
Do misy si dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto,necháme 30 minút kysnúť. Ak budete robiť s klasickým droždím tak si treba spraviť zvlášť kvások 25g droždie ,1PL kryštálového cukru a 50ml vlažného mlieka.
-
2
Vykysnuté cesto preložíme do maslom vymasteneho pekáča približne27x16môže byť aj menší a necháme zasa ešte 30min kysnúť.Pečeme pri 180°C 50minút.Cesto je dosť vysoké tak je treba skúsiť špajdlou keď sa nelepí tak je upečené. Toto cesto môžete použiť ako korpus na slanú tortu.
-
3
Upečené necháme dobre vychladnúť.
-
4
Po vychladnutí vrch aj boky zrežeme a rozkrojíme na 4 časti ak robíte tortu tak stačí len prekrojiť na tri časti a netreba zrezávať.
-
5
Nátierka: 200g zmeknutého masla zmiešame s 375 g bryndze a pridáme nadrobno nakrájané cibuľky( nezabudnite si nechať cíbiky na ozdobu),ak to bude moc tuhé rozrobíme to kyslou smotanou. Rozdelíme si ju na 2 časti a do druhej časti pridáme sladkú papriku
- 6
Prvý plát natrieme polovicou paprikovej nátierky.
- 7
Priložíme druhý plát natrieme polovicou bledej nátierky
- 8
Priložíme tretí plát natrieme paprikovou nátierkou, priložíme posledný plát vrch prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme doskou na ktorú dáme ešte ťažšiu knihu a dáme na 3 hod do chladničky
- 9
nakoniec povrch natrieme bledou plnkou
- 10
posypeme cíbikmi a ozdobíme podľa svojej fantázie.Pre výsledný efekt pri krájaní som ešte boky rezu orezala.Dobrú chuť.
- 6
krásne sa ti to podarilo..... bryndzová pomazánka, krásne farby, výzdoba, všetko super :-)
Krásne ako vždy!
tortu tak ma napadlo že to cesto by bolo dobré aj na rezy tak otvtedy
to robím takto @diabambulka si moc ďaleko ponúkla by som ťa.Ďakujem
za pochvalu aj ty si šikulka.
slová som rada že som vás inšpirovala.@pivonka elektrický nôž nemám krájala som to obyčajným zúbkovým na zákusky ono sa to dobre krája
to cesto je také páperové.Ďakujem za pochvalu.
tá zelená vňat u nás sa to tak volá.