Foto: rennatte
Nové recepty väčšinou vznikajú zámenou surovín pri pôvodnom recepte, alebo v situáciách "čo dom dal", ale aj náhodou, keď zostanú suroviny z iného receptu Zobraziť celý popisNové recepty väčšinou vznikajú zámenou surovín pri pôvodnom recepte, alebo v situáciách "čo dom dal", ale aj náhodou, keď zostanú suroviny z iného receptu a to je aj môj prípad. Pri tvorení likérových špicov mi zostal krém aj likér, tak som dumala čo s tým... Pri tom dumaní mi padlo očko na zásielku od Dr.Oetkera, ktorú som vyhrala v NČ pre ženy. Balík bohatý na pudingy, čokolády, topingy, zdobičky a zmesi na koláče. Jednou z nich bola aj zmes na piškótové variácie a nápad bol na svete.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 bal |
|
Krém: | |
1 bal (podľa chuti) |
|
300 ml |
|
3 PL |
|
150 g |
|
Šľahačka: | |
600 ml |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
0statné: | |
červený (lekvár) |
|
|
Postup
-
1
Piškótové cesto pripravíme podľa návodu na obale.
-
2
Rozdelíme na dve rovnaké polovice a rozotrieme na dva plechy s papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C 10-15 minút.
-
3
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť, do vychladnutého pudingu pridáme zmäknuté maslo.
-
4
Ručným šľahačom vyšľaháme na krém.
-
5
Upečený plát cesta potrieme lekvárom a necháme vsiaknuť.
-
6
Natrieme krém.
-
7
Na krém položíme druhý plát cesta, potrieme lekvárom, vyšľaháme šľahačky so stužovačom, prilejeme vaječný likér a zašľaháme, likérovú šľahačku natrieme na pripravený plát cesta, posypeme práškovým kakaom a dáme stuhnúť do chladničky
-
8
Krájame na rezy.
-
9
Vďaka týmto špicom vznikol tento nový recept :-)
Diskusia k receptu