Sladké a osviežujúce

libu - fotkalibu, 28. júla 2013
Sladké a osviežujúce
Foto: libu

Osviešenie v letné horúce dni

8-10
porcií
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
4 PL
4 PL
0,5 bal.
200 g
4 ks
2 PL
Malinová plnka:
350 g
200 ml
100 g
1 ks
Tvarohový krém:
1 ks
2 ks
1 ks
cca 3 PL
4 ks
Želatína:
8 ks
250-300 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtka s cukrom dobre vymiešame, potom postupne pridávme múku s kypriacim práškom, vodou a olejom. Tiež pridáme kakao. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto dáme na plech na ktorý sme predtým dali papier na pečenie. Pečieme približne 15 až 20 minút pri 180 stupňoch.

  2. 2

    Malinová plnka: Maliny so 100 ml vody dáme variť na slabší plameň. Kým sa nám varia rozmiešame puding so 100 ml vody, po rozmiešaní vlejeme do malín. Veríme a miešame až kým puding nezačne hustnúť a mliečny povlak sa zmení na malinový krém. Vychladené natrieme na vychladený korpus a dáme zachrániť do chladničky.

  3. 3

    Tvarohový krém: Krémový tvaroh ( tento kupujem v Rakúsku - je mäkký a krémový ) kyslú smotanu a cukor dobre vymiešame, pridáme vyšľahanú šlahačku a jemne spolu zmiešame. Do tohto ešte pridáme želatínu, ktorú sme si predtým nechali rozpustiť v 5 PL vody a po 10 minutách a s troškou tvarohového krému rozpustili nad ohňom. Želatínu pridávme po troškách do krému aby sa krém nezmenil na vodovú masu. Natrieme na malinový krém a dáme vychladiť do chladničky.

  4. 4

    Želatína na vrch: Želatínu si necháme nabobtnať v kastróliku a po 10 minútach rozpustíme nad ohňom s malinovou šťavou ( nevaríme ), nalejeme na zákusok. Ja som chcela mramorovanie takže som to pred vložením do chladničky s vidličkou jemne zmiešala ešte nie s celkom stuhnutým tvarohovým krémom. Namiesto želatíny môžeme posypať kakaom. Potom to treba vložiť do chladničky a konzumovať až na druhý deň.

Diskusia k receptu

ariela6
presne takyto kolačik mam v chladničke len som v kreme použila mascarpone každemu velmi chutil aj ja som prave jeden kusok dojedla dobručky na teketo horuce dni
gabikabp
Krásny koláčik. Určite vyskúšam. Aký rozmer plechu mám použiť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia