Škvarkové pagáčiky

Autor receptu: izabella929

Recept som si našla na stránke TV Paprika.Mám tieto pagáčiky rada, sú vynikajúce a cesto je mäkučké ma naviac sa lístkuje.

80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mlieka som dala cukor, droždie a posypala hladkou múkoum aby na teplom mieste vykyslo.Do preosiatej hladkej múky som pridala soľ,vajce, víno,smotanu, kvások a vypracovala som cesto.Cesto som posypala hladkou múkou a uložila na teplé miesto vykysnúť.Pokila cesto kysne,pokrájala som škvarky na drobné kocočky, ja škvarky nemeliem, aspon je do čoho zahyznúť.Škvarky som pomiešala s mletým čiernym korením, soľou a bravčovou masťou.Vykysnuté cesto som rozvaľkala pokládla som naň škvarky a preložila do tvaru obálky, zakryla a nechala opäť 20 min. kysnúť. Celý postup s ukladaním a prekladaním opakujem 3x.
  2. Hotové cesto som rozvaľkala na hrúbku 1 cm, potrela rozšlahaným vajíčkom, pomriežkovala nožom a okrúhlou formou vykrojila pagáčiky, ktoré po vykrojení pekne sformujem do úhladného tvaru .Pred pečením posypem celou rascou.Pečiem pri 200 st.20 min.